Ekonomi Haber Girişi : 27 Mayıs 2015 16:30

Karaca: Küçük esnafımız AVM'lere karşı indirim günleri düzenlemelidir

Karaca: Küçük esnafımız AVM'lere karşı indirim günleri düzenlemelidir
Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, "Şehrin muhtelif caddelerinde esnaf dükkânlarının hemen önüne çakılan dubalar, esnafın işine mani olmakla kalmıyor, arabalı müşterilerin o dükkânlara girmelerini de engelliyor" dedi.
Erzurumajans-Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, "Şehrin muhtelif caddelerinde esnaf dükkânlarının hemen önüne çakılan dubalar, esnafın işine mani olmakla kalmıyor, arabalı müşterilerin o dükkânlara girmelerini de engelliyor" dedi.

Erzurum'da sayıları giderek artan AVM'lerin özellikle Ramazan ve Bayram önceleri büyük kampanyalar düzenlediğini dile getiren Karaca, "Kent merkezindeki esnaflarımız da birleşerek 'İndirim günleri' düzenlemeli ve özellikle giyim, parfüm ve gıda ürünleri üzerine faaliyet gösteren küçük esnafın yoğun olduğu ilimizde, kent esnafı Ramazana 3 hafta kala indirim günleri başlatmalıdır" diye konuştu.

"Birçok esnafımız dükkânlarını kapama durumuna geldi. Satışları arttırmak ve ayakta kalabilmek için böyle bir uygulamaya geçmeleri gerekir" dişen Hikmet Karaca, "Bu konuda belki AVM'ler kadar başarılı olamazlar ama en azından ramazan ve bayram öncesi bir alış veriş heyecanı yaşarlar. Erzurum Büyükşehir Belediyesinin esnaf dükkânlarının çoğunlukta bulunduğu caddelere park yasağı uygulaması ve dükkânların önünü dubalar ile kapatarak park yasağını başlatması arabalı müşterilerin o dükkânlara girmelerini engellemekte ve AVM'lere de büyük avantaj sağlamaktadır. Çarşı içersinden alışveriş yapmak isteyen müşteriler ise, aracını koyacak yer bulamıyor. Aracını bir yere bıraksa polis ve zabıta hemen ceza yazıyor, ya da araçlar çekiliyor. Küçük esnaf ve sanatkârın ayakta kalabilmesi için bu park sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Yakın zamana kadar Cumhuriyet Caddesinde araçların bir saatlik park ücreti 1.00 TL. iken, bugün 5.00 TL. Havuzbaşı'nda, Cumhuriyet Caddesi'nde ve Hastaneler Caddesi'nde yapılan yeni oto parklarda da aynı ücretler alınıyor. Şehrin muhtelif caddelerinde esnaf dükkânlarının hemen önüne çakılan dubalar, esnafın işine mani olmakla kalmıyor, arabalı müşterilerin o dükkânlara girmelerini de engelliyor." dedi.

Küçük esnaf ve sanatkârın ayakta kalabilmesi için sürekli güncel kampanyalar yapması gerektiğini söyleyen Karaca, "AVM'ler, özellikle gençleri cezbediyor, oralarda sinema, kafeterya gibi sosyal yerler bulunuyor. Bu nedenlerden dolayı vatandaşlar AVM'lere yöneliyorlar. Bizim esnaf ve sanatkârımız da müşterilerin dikkatlerini bu taraflara çekebilmek ve ayakta kalabilmek için değişik promosyonlar yapmalıdır. Örneğin; bir parfüm alana bir parfüm hediye, bir takım elbise alana gömlek kravat hediye gibi. Yıllardır Mecliste bekleyen AVM'lerin kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta olması hakkındaki kanunun da bir an önce yürürlüğe girmesi gerekmektedir." Şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.