Kars grup yarışmasına düşen gölge

Dayaklı motivason olarak anlatılan ve iki gündür Türkiye gündemine oturan olay ,tamamen kameraman Adem Alp denen ve Erzurum-Kars düşmanlğını körüklemek isteyen bir provaktör tarafından organize edilmiş fakat başarıya ulaşamamıştır.
    Olayın olduğu an tesadüfen ben de oradaydım. Kamerası omuzunda  usta öğreticiye yanaşarak, neden çocukları dövüyosun, diye sorunca hepimiz şok olduk .Usta öğretici de ''yav git işine ne dövmesi'' diyince dahada cesaretlenerek ''cevap ver neden çocukları dövüyorsun'' diye üsteleyince yanda bulunan velilerden biri eliyle kamerayı kapatmaya çaliştı. Kameraman ,bir taraftan da bağırıyordu, yetişin Erzurumlular beni dövüyor,kameramı da kırdılar!
    Bunun üzerine kulislerde bir müddet gerginlikler yaşandı.Yine biz Erzurumluların araya girmesiyle ortam yumuşatıldı.
    Bu ara Kars Gençlik Spor il Müdürü  konuşmak için bir odaya aldırdığı Erzurumlu şöför ve velilerden iki kişiyi güvenlik görevlileriyle birlikte dövmesinin hesabını mahkemede verecek!

    Bütün öğrenciler, çocuk avukatı ve doktoru nezaretinde sağlık kontrolünden geçirilerek darp edilmedikleri hakkında rapor aldı.

    Aksine kameramanın öğretmenlerini dövmeye kalkmasından  çok korktuklarını, salondaki herkesin onları dövmek için üzerlerine yürüyeceklerini zannederek ağladıklarını, yarışmada da bu yüzden hata yaparak kazanamadıklarını  polislere bir bir anlattılar.

    Evet Adem efendi, sen kimsin, kimin adamısın, kimden ne kadar para aldın, Erzurumlularla Karslıları dövüştürmekle eline ne geçecek, kamu hizmeti yapmak böyle olmaz, sen polis misin, savcı mısın, vali misin!.. Hangi yetkiyle kulise girip gizli çekim yapıyorsun.
    lkokul mezunu asgari ücretle çalışan bir kameramansın .SEN NE ANLARSIN EĞİTİM ÖĞRETİM NASIL OLUR. Ah Uğur Dündar ah ..Bu millete neler öğrettin.  

    Burada asıl önemli olan, Erzurum Bar Ekiplerinin kazandıkları başarıların gölgelenmek istenmesidir. Erzurum Bar ekipleri bu yarşımadan dört birincilik dört de ikincilik alarak adeta destan yazmıştır.SEKİZ KUPA İLE ERZURUMA DÖNMEKTEDİR. Ama Adem Alp diye bir provaktör, kişiliği oturmamış bir kamereman, bütün bu güzelliklerin önüne geçerek hem THOF un bu güzel organizyasyonuna, hem de KARS misafirperverliğine gölge düşürmüştür.
    Türkiye Halkoyunları Federasyonu'nun da en kısa zamanda bu olayı kınıyacağını tahmin ediyorum.
      Çok saygıdeğer Karslı hemşehrilerimizle sohbetlerimizde  bu kameremanın nasıl bir isan olduğunu, geçmişte buna benzer bazı yalan haberler yaptığını ve Kars'ta hiç sevilmediğini de anlattılar. Ulusal medyada da yer bulan bu haberin özü de bu sözü de bu! 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ozan dadas 01 Ocak 1970 02:00

    Bu yarisma karsta ne zaman oldu gelseydik hocam bizde sizi tek birakmazdik jarslilarin yaptigi çok ayip olmus

  • İrfan ÇÖREK 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum`un ve Erzurumlunun halk oyunlarına olan emeğini de marifetini de başarısını da bu işle uzaktan yakından ilgili olan herkes bilir. Hadsiz, pervasız bir kameramanın haber yapma adı altındaki provake çalışması bizim bu başarılarımızı gölgeleyemez Allah`ın izniyle. Emeği geçen hocalarımıza, idarecilerimize ve siz değerli büyüğümüz Müslüm Hocamıza şükran ve sevgilerimizle.. (İrfan ÇÖREK)