Siyaset Haber Girişi : 27 Eylül 2014 14:46

Karslı: Canavarlaşmış siyaseti ortadan kaldırmak için varız

Karslı: Canavarlaşmış siyaseti ortadan kaldırmak için varız
Merkez Parti Erzurum İl Başkanlığı'nın açılışına katılmak üzere Erzurum'a gelen Genel Başkan Prof.Dr.Abdurrahim Karslı, "Biz, Türkiye'deki bu yalana dayalı, canavarlaşmış siyaseti ortadan kaldırmak için yola çıktık" diye konuştu.
Erzurumajans-Merkez Parti(MEP) Genel Başkanı Prof.Dr.Abdurrahim Karslı, memleketi Erzurum'da coşkuyla karşılandı.

Partinin Genel Sekreteri Yaşar Yazıcıoğlu ve Genel Başkan Yardımcıları Haluk Pirirmoğlu, Cemil Güngörmez, eski milletvekilleri ve diğer Genel Merkez Yöneticicleri ile birlikte Erzurum'a gelen Prof.Dr. Karslı, gençlerle bar tuttu ve ciritçilerin atına bindi. Abdurrahman Karslı,  bir süre bindiği attan inerken teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Pirimoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi attan düşmediğini söylemesi, gülüşmelere neden oldu. 

Yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde partisinin Saraybosna Caddesi'ndeki Erzurum il başkanlığının açılışına katılan  MEP Genel Başkanı Karslı,"Türkiye'de iktidara talip olanlar, şahsi menfaatleri, yalan ve riyakarlık üzerine siyaset yapıyorlar. İşte ben bu aşamada hiç olmamaya çalıştım. Biz, Türkiye'deki bu yalana dayalı, şahsi menfaate dayalı ve canavarlaşmış siyaseti ortadan kaldırmak için yola çıktık" diye konuştu.

'ERZURURM BİR HAİN Mİ BÜYÜTMÜŞ''

Yalana dayalı siyaseti bertaraf edeceklerinin altını çizen Karslı,konuşmasında 'komutan' olarak bahsettiği ve açılışta hazır bulunan kuruculardan emekli Korgeneral Erol Tutal'ı işaret ederek şunları söyledi:

Türkiye'de siyaset yapanların, insanları parçalamak için çalıştığını vurguladı. Ergenekon ve Balyoz davalarına değinen Karslı, "Bu onların başındakiler okyanuslar ötesine davet edilip, çağrılıp, 'gel, bu ayrılık bitsin' deniliyordu. Bir gecede o da Haşhaşi oldu. Erzurumlular niye yanımda durmalı? Bunu sormamız lazım. 'Gerçekten bu devleti yıkmaya çalışan bir hain mi var bizim içimizde, bu Erzurum bir hain mi büyütmüş, yoksa ehli iman, hayatını bu işe harcayan birisi midir' bunu bilmemiz lazım."

'ATATÜRK GELSE BUNLARI SOKAKTAN KOVAR'

MEP Genel Başkanı Karslı, diğer partileri de eleştirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: "Partilerden bir tanesi dindar, öyle dediler. İçerisinde adalet ve kalkınma var. Bu partinin kurulduğunu duyunca, 'hem kalkınacağız hem adaletli olacağız, ilaç gibi bir şey' dedim ama geldiğimiz biliyoruz. Bir tanesi BDP idi HDP oldu. Bütün maksatları Türkiye'yi bölmek. Biri kendinden başkasını milliyetçi kabul etmez. Halbuki milliyetçilik, memleketini sevmek, dinini sevmektir, ahlakını sevmektir. Milletin menfaatini her şeyin önünde tutmaktır. Kenarda bekleyip, iktidar için dua ediyorlar. Diğeri ise yıllardan beri, çoğu vatandaşın dediği gibi, Atatürk'ü pazarlayan CHP dediğimiz Atatürkçü bir parti. Atatürk gelse bunları sokaktan kovar."

Merkez Parti İl Başkanı Mustafa Yıkıcı da sevgi,barış, kardeşlik ve adalet için çıktıkları yolun, iktidarla sonuçlanacağını söyledi. Törende dahasonra kurban kesilerek dua edilerk il başkanlığının açılışı gerçekleştirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • alparslan aras 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz