Spor Haber Girişi : 26 Mart 2015 10:59

Kayak Kulübü sezona damgasını vurdu!

Kayak Kulübü sezona damgasını vurdu!
Aralık ayında başlayan ve geçtiğimiz günlerde sona eren kayak sezonuna Türk kayağının köklü kulüplerinden Erzurum Kayak Kulübü damgasını vurdu.
Erzurumajans-Aralık ayında başlayan ve geçtiğimiz günlerde sona eren kayak sezonuna Türk kayağının köklü kulüplerinden Erzurum Kayak Kulübü damgasını vurdu. Toplam 18 sporcuyla yarışlara katılan Erzurum Kayak Kulübü, sezon boyunca 15'i altın olmak üzere 45 madalya kazandı.

Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Bülent Ülker, kayak sezonunun sona ermesi nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, sezonu değerlendirdi. Erzurum Kayak Kulübü olarak oldukça verimli bir sezon geçirdiklerini ifade eden Başkan Ülker, "Kulübümüz alp disiplininde sezon boyunca 18 sporcuyla yarışlara katılmıştır. Yarışlara katılan sporcularımızdan 14'ü altın, gümüş ve bronz madalya kazandı" dedi.

Tüm branşlarda milli takımlara önemli oranda sporcu verdiklerini de anlatan Başkan Ülker, "U18 ve U21 takımını oluşturan sporcuların çoğunluğunu kulübümüzün sporcuları oluşturmuştur. U14 ve U16 çocuk milli takımında da 3 sporcuyla temsil edildik. Yunanistan'da yapılan alp disiplini FIS yarışlarında 3'ncü olarak, bronz madalya kazandı. Uludağ'da yapılan Çocuk Kupası'nda ülkemizi temsil eden sporcumuz Ceren Şeflek de yine 3'ncü olup, bronz madalya kazanmıştır. Ayrıca snowboard milli takımında da Erzurum Kayak Kulübü sporcuları yer almıştır" diye konuştu.

Sezon boyunca alt yapıya da çok önem verip, yeni kayakçılar ve şampiyonlar yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Kayak Kulübü Başkanı Ülker, açtıkları kurslara katılan 80 çocuktan 30'unu alt yapı bünyesine dahil ettiklerini söyledi. Başkan Ülker, kulüp olarak sezon boyunca 15 altın, 18 gümüş ve 13 de bronz madalya kazandıklarını sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Şenol MIZRAK 01 Ocak 1970 02:00

    Sizlerle beraber gururlanarak okuduğum bu yazı, başarılarınızı paylaştığım için beni mutlu etti. Tebrikler...

  • kerim ay 01 Ocak 1970 02:00

    Türkiye şampiyonasında kaçıncı olmuştur kayak klubü ? klüpler arası yarışlarda kaçıncı olmuştur ? madalya güzel ama bunlara da bakmak lazım ?