Bölge Haber Girişi : 01 Şubat 2011 15:15

Kayakla atlama nefesleri kesti!..

Kayakla atlama nefesleri kesti!..
Kiremitliktepe'deki Türk Telekom Kuleleri'nde Yarışların Beşinci Gününde Yapılan 95 Metrelik Kulede Erkeklerin Yarıştığı Ve 30 Sporcunun Katıldığı Mücadelede Final Atlayışında Slovenyalı Matej Dobovsek 102.5 Metrelik Derecesiyle 269.0 Puan Alarak Altın Ma

Erzurum Ajans-Kiremitliktepe’deki Türk Telekom Kuleleri’nde Yarışların Beşinci Gününde Yapılan 95 Metrelik Kulede Erkeklerin Yarıştığı Ve 30 Sporcunun Katıldığı Mücadelede Final Atlayışında Slovenyalı Matej Dobovsek 102.5 Metrelik Derecesiyle 269.0 Puan Alarak Altın Madalyanın Sahibi Oldu. Kar Yağışından Dolayı Gecikmeli Başlayan Atlayışlara Vatandaşın İlgisi Oldukça Yoğundu.

İLK ÜÇE MADALYA TÖRENİ YAPILDI

Türk Telekom Kayakla Atlama Kulelerinde erkeklerde yapılan atlama yarışında birinciliği Slovenyalı Matej Dobovsek 102.5 metrelik derecesiyle 269 puan alarak altın madalyanın sahibi oldu.Polonyalı sporcu Maciej Kot 99.5 metrelik derecesiyle 254.9 puan alarak gümüş madalyayı elde etti. Slovenyalı sporcu Ziga Mandl ise 100.5 metrelik derecesiyle 254.5 puan alarak bronz madalyanın sahibi oldu. Yarışmanın ardından madalya töreni düzenlendi.Türk sporcu Faik Yüksel ise 83.0 metrelik derecesiyle 25. Sıraya

yerleşti.Madalya töreni yapıldıktan sonra birinciliği yakalayan Dobovsek doping kontrolüne alındıktan sonra yaptığı konuşmada çok çalıştığını ve birinciliği hak ettiğini söyledi.

Yarışma bittikten sonra açıklamalarda bulunan Türk sporcu Yüksel çalışmaya 4 yıl önceden başladığını yarıştığı sporcuların kendinden yaşça çok büyük olduğunu ilk atlamasında kaydettiği dereceyle en son yarışmasında yaptığı derce arasında iyi bir fark olduğunu ve bir kaç sene sonra hepsinden iyi olacağını hedefinin Soçi’de yapılacak olan olimpiyatlarda derece yapmak olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.