Kültür-Sanat Haber Girişi : 09 Ekim 2017 19:15

Kayıp Ozan, şiirlerini kitaplaştırdı

Kayıp Ozan, şiirlerini kitaplaştırdı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, halk ozanı Dursun Ali Kebabçı, yıllardır sürdürdüğü şairliğini kitaplaştırarak ölümsüzleştirdi.
Erzurumajans-Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, halk ozanı Dursun Ali Kebabçı, yıllardır sürdürdüğü şairliğini kitaplaştırarak ölümsüzleştirdi.

"Kayıp Ozan'dan Deyiş ve Şiirler" adını taşıyan kitapta, Anadolu'nun dört bir yanından öğlerin yanı sıra Kebabçı'nın acılı dolu hayatını dile getirdiği şiir ve türküler yer alıyor. 1968 Yılında Erzurum İspir Yıldıztepe Köyü'nde doğan Dursun Ali Kebabçı, 1983 yılında ailesiyle birlikte göç ettiği Ayvalık'ta ata yadigarı meslekleri olan fırıncılık yapmaya başladı. Ağabeyleri ile birlikte sonradan ilçedeki tüm fırıncıları bir araya getirerek tek çatı altında topladı. Halen İzmir'de aynı şirketin Pınarbaşı tesislerinde fabrika müdürü olarak geçimini sağlayan Dursun Ali Kebabçı, çocukluğunda eline aldığı bağlamasıyla hayatı sorgulamayı sürdürüyor. Türkiye'nin tanınmış bağlama virtüözlerinden eğitimler alan Dursun Ali Kebabçı, türkü ve şiirlerini kendi gerçekleri üzerine kurdu. Türkülerinde başta gurbet hasret yoksulluk ve kardeşlik temalarını işleyen Kebabçı, Türk halk edebiyatında genelde aşıkların kullandığı takma ad olarak da 'Kayıp Ozan' ismiyle Ege Bölgesi genelinde sesini duyurmasıyla tanınıyor.

Bugüne kadar sayısız televizyon ve radyo programlarına konuk sanatçı olarak katılan Dursun Ali Kebabçı'nın önümüzdeki dönemde bir albüm çıkarabilmek için stüdyoya gireceği öğrenildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.