Spor Haber Girişi : 29 Ocak 2015 18:13

Kaymakam Katırcı miniklere kayak yaptırıyor

Kaymakam Katırcı miniklere kayak yaptırıyor
Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, ilçedeki dar gelirli ailelerin çocukları için ücretsiz kayak kursu düzenledi.
Erzurumajans-Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, ilçedeki dar gelirli ailelerin çocukları için ücretsiz kayak kursu düzenledi. GHSİM ve Yakutiye Gençlik Hizmetleri ve İlçe Müdürlüğünün de destek verdiği kursta 120 öğrenciye kayak öğretiliyor.

Yakutiye Kaymakamlığı, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yakutiye İlçe Müdürlüğü'nün işbirliği ile ücretsiz kayak kursu düzenlendi. Yakutiye Kaymakamlığı'nın Mahallebaşı ve çevresi Sosyo-Ekonomik Projesi kapsamında düzenlenen ücretsiz kayak kursu Konaklı Kayak Merkezi'nde başladı. Kursa dar gelirli ailenin çocukları dahil edildi. 120 öğrenci gruplar halinde Antrenörler Erkan Demir, Serkan Demir ve Emre Yılmaz yönetiminde kayak eğitimi alarak ücretsiz kayak öğreniyorlar.

KATIRCI KAYAK KURSUNU ZİYARET ETTİ

Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Yakutiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Yılmaz ile birlikte kayak kursunu ziyaret etti. Yetkililerden ve antrenörlerden ücretsiz düzenlenen kayak kursu çalışmaları hakkında bilgi alan Kaymakam Katırcı, minik öğrencilerin gönlünü fethetti. Çocuklara yakın bir ilgi gösteren tecrübeli Kaymakam, "Bu çocuklar bizim her şeyimiz. Gelir seviyesi yüksek insanlar kadar bu çocuklarında kendi memleketleri olan Erzurum'da kayak sporunu öğrenmeye hakkı var. Bizde sosyal sorumluluk projesi kapsamında Mahallebaşı ve çevresindeki yerlerden belirlediğimiz dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz kayak eğitimi veriyoruz. Onların kayak yaparken mutlu görmek beni çok duygulandırdı" dedi.

GELECEĞİN KAYAKÇILARI BU ÇOCUKLARIN ARASINDAN ÇIKACAK

Erzurum'un Yakutiye ilçesinden belirlenen dar gelirli ailelerin çocukları yoğun bir şekilde yarı yıl tatilinde kayak öğrenirken, Kaymakam Katırcı, geleceğin milli kayakçılarının bu çocukların arasından çıkacağını söyledi. Katırcı, "Biz Yakutiye Kaymakamlığı olarak şartlarımızı ve imkanlarımızı zorlayarak 120 dar gelirli çocuğa ücretsiz kayak kursu organize ettik. Gördüğüm tablo beni gururlandırdı. İyiki, bu kursu düzenlemişiz. Yoksa bu çocuklar kayağı nasıl öğreneceklerdi ki, bu öğrencilerin arasından milli kayakçılar, hatta uluslararası arenada derece yapacak sporcular olacağına inanıyorum" dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile ilçe müdürü Suat Yılmaz'ın da kurs için büyük gayret sarf ettiklerini belirten Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, kurumların bu tür anlamlı dayanışmalarının gençlik açısından çok önemli olduğunu belirterek, ilçedeki dar gelirli öğrencilere jestler yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.