Teknoloji Haber Girişi : 15 Temmuz 2017 18:15

Kaza yaptığı motosikleti ATV'ye çevirdi

Kaza yaptığı motosikleti ATV'ye çevirdi
Erzurumlu 25 yaşındaki Ömer Çay, geçirdiği trafik kazasından kullanılmaz hale gelen motosikletini ATV'ye dönüştürdü. Hasta yatağında yaptığı tasarımı iyileşince hayata geçiren Ömer Çay, kendine arazide kullanabileceği bir ATV yaptı.
Erzurumajans-Erzurumlu 25 yaşındaki Ömer Çay, geçirdiği trafik kazasından kullanılmaz hale gelen motosikletini ATV'ye dönüştürdü. Hasta yatağında yaptığı tasarımı iyileşince hayata geçiren Ömer Çay, kendine arazide kullanabileceği bir ATV yaptı.

Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Ömer Çay, 2 Şubat 2017 tarihinde motosikletiyle giderken, üniversite kampusunda kavşaktan kontrolsüz çıkan bir araçla çarpıştı. Sol ayağı 15 ayrı yerden kırıldı. ve 1.5 ay hastanede yatan Ömer Çay, mühendislik programı ile çeşitli çizimler yapmaya başladı.

Taburcu olduktan sonra Ömer Çay, kazada darmadağın olan motosikletinin sadece motorunu kullanarak bir arazi aracı yapmaya karar verdi. Spor malzemesi satan arkadaşlarına ait mağazanın bodrum katında hayalini gerçekleştiren Ömer Çay, yaklaşık 2 bin 500 lira harcayarak  ATV benzeri araç üretti. Tamamen el yapımı aracına bir isim vermediğini söyleyen Ömer Çay, arazide yapılan testlerden başarı ile geçen aracın 50 kilometre hız yapabildiğini söyledi.

Turgay İPEK/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.