Erzurum Haber Girişi : 25 Kasım 2014 21:11

Kıraç, TRT Haber'e kentsel dönüşümü anlattı

Kıraç, TRT Haber'e kentsel dönüşümü anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, kurumun kentsel dönüşüm çalışmalarını TRT Haber'e anlattı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, kurumun kentsel dönüşüm çalışmalarını TRT Haber'e anlattı.

Kıraç, Bat Pazarı'nda, TRT'ye verdiği demeçte, Başkan Mehmet Sekmen'in önderliğinde Erzurum'da değişim ve dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Kıraç, şunları kaydetti: "Erzurum'da dönüşüm ve değişim sürüyor. Başkanımız Mehmet Sekmen'in önderliğinde inşallah Erzurum'u yeniden ele alıp bugüne kadar kırılmamış olan makus talihini kırıp, kenti ilmek ilmek dokuyup, şehrimizi modern bir görünüme kavuşturacağız. Köklü bir geçmiş ve maziye sahip olan Erzurum, tarihteki hak ettiği yeri yeniden bulacaktır." Konuşmasında Bat Pazarı'na da dikkati çeken Kıraç, şöyle devam etti: "Bat Pazarı, kaderine terk edilmiş ve hayata küsmüş bir vaziyette bir cadde iken bundan 6 ay önce göreve başladığımız günden itibaren Erzurum'un bu tarihi dokusunu yakından analiz ettik. Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkartıp, kente modern mimari tekniklerini uyguladık. Bat Pazarı, Cumhuriyet'in ilk yıllarında yapılmış özgün örnekleri bulunan bir caddeydi. Bat Pazarı, yenilenen yüzüyle şehrimizin kentsel tasarımda adeta aynası oldu." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.