Bölge Haber Girişi : 10 Mayıs 2011 16:21

Kış Sporları Eğitim Projesi start aldı!..

Kış Sporları Eğitim Projesi start aldı!..
Türkiye'nin kış sporlarındaki ilk uluslararası organizasyonu olan 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan Erzurum'da 'Kış sporları eğim projesi' Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğit

Erzurum Ajans-Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kayak, Buz Hokeyi ve Buz Pateni Federasyonları'nca imzalanan protokolle geçtiğimiz günlerde başlayan Kış Sporları Eğitim Projesi, Ilıca yolundaki 3 binlik buz hokeyi salonunda düzenlenen törenle tanıtıldı.

'Yıldızlar kayıyor bir dilek tut' sloganıyla geçtiğimiz 7 Nisan'da start verilen projenin tanıtımına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, Vali Sebahattin Öztürk, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile öğrenci ve veliler katıldı.

Kış sporları için Erzurum'da çok önemli bir gün yaşandığını belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, geçtiğimiz 7 Nisan'da başlayan projeyle ilköğretimde okuyan öğrencilerin kış sporlarıyla tanışma imkanı bulacağını söyledi. Tüm salonların çocukların kullanımında olduğunu ifade eden Bakan Özak, "Artık burada spor yapacak ve şanlı bayrağımızı tüm şampiyonalarda en üst noktalara ulaştıracaksınız. Türkiye'yi tüm şampiyonlarda başarıyla temsil edeceksiniz. Türkiye'de sporcu sayısını artırmak

için mutlaka ilkokuldaki çocukların sporla tanışması ve eğitim alması çok önemliydi. Bu konuda bize destek veren Milli Eğitim Bakanlığı'na çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Kış Oyunlarıyla birlikte kentin kış sporlarında önemli bir merkez haline geldiğini kaydeden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurumlu gençler adına her iki bakana da teşekkür ettiğini dile getirdi. Bakan Akdağ, "Gençler, bu salonlar sizler için yapıldı. Gelip göreceksiniz, buralarda spor yapacaksınız. Bu salonlarda Türkiye'nin en büyük kış sporcuları çıkacak. Dadaşlar buna hazır mısınız? Size helal olsun. Bu salonlarda kardeşliği ve dostluğu pekiştirecek, sporun güzelliğini ortaya koyacak sporcular yetişecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocukların kişiliklerinin, bedensel ve zihinsel gelişimlerinin iyi olması için çalıştıklarını vurgulayan Müsteşar Esengül Civelek, "Çocukların kültürel, sanatsal ve sportif başarılarını artırmayı hedefliyoruz. Bakanlık olarak çocukların mutlu olacağı, kendilerini ifade edebilecekleri nitelikle ortamları sunmak, serbest zamanlarını yeterli bir şekilde değerlendirmelerine fırsat tanımak için çalışıyoruz. Bu amaçla çok yoğun bir çaba içindeyiz. Sporun, yaşama sevincini artıran, kişiyi hayata bağlayan, sosyalleştiren ve özgüvenini artıran bir uğraş olduğunu bilmeliyiz. Okullardaki Beden Eğitim ders programlarının yeniden düzenlenmesi, yeni yapılan okullara spor salonları yapılması, eğitimdeki çalışmalarımız arasındadır. Bakanlık ile Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı arasındaki işbirliğiyle imzaladığımız ilköğretim öğrencilerini kış sporlarıyla buluşturma projesi, geleceğin sporcularını yetiştirmemizi kolaylaştıracak. Kış sporlarında yetenekli ve başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Yakın bir geçmişte yapılan ve son derece başarılı olan 2011 Kış Oyunları kentin kış sporlarında önemli bir mesafe almasına neden olduğunu anımsatan Vali Sebahattin Öztürk ise, "Ülkemize ve kentimize bu başarı yetmez ve yetmeyecektir. Hedefimiz, yakın gelecekte Kış Olimpiyatları düzenlemek ve bu olimpiyatlarda altın madalya alan Türk sporcular yetiştirmek. Bu salonu dolduran çocukların tamamına kış sporlarını sevdirip onlardan başarı sporcular yetiştirmeyi arzuluyoruz. İlk etapta 5 bin ilköğretim okulu öğrencisini kış sporuyla tanıştıracağız. İkinci aşamada bu sayı 23 bin, son aşamada da diğer illerin katılımıyla 55 bin öğrenciye ulaşacak" diye konuştu.

Konuşmalar sonrası 2011 Kış Oyunları'nın maskotu çift başlı kartal, Trabzon'da düzenlenecek 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Şampiyonası'nın maskotu hamsi ile Buz Hokeyi Federasyonu'nun simgesi kutup ayıları maskotu eşliğinde buz pistine çıkan sürat pateni sporcuları ile buz hokeyi takımları birer gösteri yaptı. Programın son bölümünde 3 binlik buz paten pistine çıkan minik patenciler, çalınan Başbar eşliğinde artistik paten yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.