Kültür-Sanat Haber Girişi : 24 Nisan 2015 18:12

Kitap Günleri başladı...

Kitap Günleri başladı...
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Erzurum Kitap Günleri" açıldı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Temalı Kitap Günleri, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve davetlilerin katılımı ile açıldı.
Türkiye'de ilk kez yapılan Siyer Temalı Kitap Günlerine halkın teveccüh göstereceği açılış gününden belli oldu.

Fuarın açılışında konuşan Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Siyer öğrenilmesine ve kitap okunmasına verdikleri önemi ve bu anlamda yaptıkları hükümet çalışmalarını anlattı. Okullarda Hz. Muhammed'in hayatını ders olarak tercih edilmesine imkan tanıdıklarını belirten Ala; "Bir İslam ülkesinde, insanlar isteseler dahi çocukları okullarda Hz. Peygamberimizin hayatını, Kur'an-ı Kerim'i öğrenemiyordu. Bu bir ayıptı, bu ayıbı ortadan kaldırdık" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı konuşmada Erzurum'un en çok kitap okunan şehir olduğunu vurgulayarak kültür alanında Erzurum'da büyük hamle gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Sekmen konuşmasını şöyle sürdürdü : "Manevi olarak çok kıymetli bir zaman dilimi içerisindeyiz. Bir yandan iki cihan serveri Efendimiz Hazreti Muhammed'in kutlu doğumunu idrak ederken bir yandan da hayır ve bereketin doruk noktası olan üç aylara girmiş buluyoruz. 2015 Yılı Erzurum Kitap Günleri böylesi bir kutlu zamana denk düştüğünden, bu sene ilkini gerçekleştireceğimiz temalı bölüme siyer başlığını uygun gördük ki bu kutlu zamanları doyasıya yaşayalım.

Kitap okumak boş zamanların değerlendirileceği bir meşgale değil, bilakis hayatın merkezinde yer alan ve akışını yönlendiren bir düşünce ve eylem biçimidir. Daha önce yapılmış ve şehirde karşılık bulmuş Kitap Fuarı organizasyonunu bu yıl farklı bir formatta sürdürüyoruz. Temalı fuar; ülkemizde yaygın olmayan ama okura sunulduğunda karşılık bulacağını düşündüğümüz bir uygulamadır. Bu yıl ki tema, "siyer" olsun dedik. Siyer konusunu seçmemizin bir sebebi de ilk Türkçe Siyer Kitabı'nın Erzurumlu Kadı Mustafa Darir tarafından yazılmış olması ve İslam alimi Muhammed Hamidullah Hocamızın Erzurum'da bırakmış olduğu iz olmuştur.

Fuar yerine Kitap Günleri dememizin sebebi, daha sıcak, mütevazi ve görüntü yerine içeriği hatırlatan bir isimlendirme olduğunu düşünmemizdir. 2015 Erzurum Kitap Günleri iddialı bir organizasyondur ve bundan sonra temalı fuar alanında çığır açacak bir potansiyele sahiptir. Erzurum Büyükşehir Belediyesi adına kitap konusunda hassas, heyecanlı, coşkulu bir grup tarafından, ekip ruhuyla hazırlanmış bir çalışmadır.

Madem ki Türkiye'de ilk olmak üzere Siyer Temalı Kitap Günleri düzenliyoruz o halde bir de hediyemiz olmalı düşüncesiyle, Muhammet Emin Yıldırım tarafından yazılmış Efendimiz'i Sahabe Gibi Sevmek isimli kitabı, zamanın ruhuna ve insanımızın ihtiyacına en çok cevap verebilecek kitaplardan birisi olduğuna inancımızdan dolayı siz değerli hemşerilerimize, Kitap Günleri ziyaretçilerimize, hediye etmek istedik. Faydasından emin olarak hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile bu mübarek günlerin ülkemize, milletimize, İslam Alemi'ne ve özelde Erzurum'umuza hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim."

2015 Erzurum Kitap Günleri 24 Nisan-3 Mayıs Tarihleri arasında 10 gün sürecek. Bütün kitapların bulundurulacağı Kitap Günleri kapsamında, 2015 yılına tema olarak seçilen 950 adet siyer kitapları ayrı bir alanda sergileniyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.