Kiziroğlu Ahmet Bey, empati yapmaz mı?

Selahattin Demirtaş'a "PKK'yı kına, lanetle seni meşru sayalım" demiş.
Kim demiş?
Kiziroğlu Ahmet bey, demiş.

Sen Ahmet bey, hukukun ve anayasanın sana verdiği meşru hakkın olmasına rağmen Hükümet'in ve AKP'nin işlerine her fırsatta karışan RTE'ye, "işine bak sınırlarına çekil, tarafsız ol, Parti işlerine müdahil olma.." diyebiliyor musun ki,

Eli silahlı ve bütün sorunlarını silahla halletme yolunu seçmiş, sabıkası ayyuka çıkmış, iç hesaplaşmaların da bile hayli kan akıtmış bir çeteye karşı Demirtaş'a, "PKK'yı kına, ona ayar çek..." diyebiliyorsun!

Üstelik sen Kiziroğlu Ahmet bey, düne kadar İŞID'e terör örgütü diye biliyor muydun?
Dünyanın gözü önünde çanlı yayınlarla kafa kesen, bu cinayetlerine İslam dinini, Allah'ı anarak istismar eden İŞID'i; dışlanmış, horlanmış, öfkeli gençler olarak masum gösterme gayreti içerisinde değilmiydin?

Sen AKP'nin meşru genel Başkanısın, öyle yada böyle Türkiye Cumhuriyet'inin Başbakanısın Anayasa'dan kaynaklanan hak ve yetkilerin var. Demokrasinin kural ve kaideleri var. Senin haklarına ve yetkine müdahale edilişine gıkın çıkmıyor, Patronuna, ağasına, efendisine itaat eden bir insan gibi olup biteni gayet normal karşılıyorsun ama,

Devletin dahi baş edemediği, onunla görüşmek mecburiyetinde kaldığı, her istediği tavizi devletten "söke söke" alan, Teröristbaşı Apo sıfatından "Sayın Abdullah Öcalan" sıfatına iktidarınızda terfi eden, eli kanlı, kendi taraftarlarına karşı bile acımasızlığıyla tanınan PKK'ya kafa tut, derken ne kadar rasyonel, ne kadar iyi niyetlisiniz merak ediyorum?

İmralı'da yatan bebek katili sayenizde halk Önderi mertebesine çıktı. Artık o mahkum Apo; Türk devletiyle müzakere edebilen, sözü devlet tarafın ciddiye alınan biridir. Kürt hareketinin kat ettiği, mesafenin, geldiği noktanın yegane aktörüdür.Buna rağmen Demirtaş'ın, PKK'ya kafa tutmasını istiyorsun. Mümkün mü,olacak şey mi?

Bu talebinde buram buram siyaset ve de samimiyetsizlik görülüyor. Apo sayenizde siyasi Kürt olgusunun yegane önderidir. Demirtaş'tan bu aşamada PKK'ya kafa tutmasını istemek realiteyle hatta iyi niyetle izah edilemez.

Eğer kalıcı çözüm aramada samimi ve istekliyseniz Demirtaş'ın, barış talebine, Türkiye Partisi oluyoruz söylemlerine destek vermek, imkan tanımak, teşvik etmek gerekmez mi?

Yoksa yapamayacağı işleri isteyerek zor durumda bırakacak, içi boş netice alınmayacak manevralarla onu sıkıştırmanın ülkeye bir faydası olmayacaktır. Belki partinize fayda sağlana bilir. Zaten beklentinizin de bu yönde olduğu apaçık ortada.

Hükümet kuracak(mış) gibi yapıyor olmanız, geçici hükümeti uzata bildiğimiz kadar uzatıp sonunda seçime gitme niyetiniz taa 8 Haziran gününden beri görülüyor.Tabii bu Kiziroğlu Ahmet beyin isteği değil. Zaten onun bu işlerde esamesi bile okunmuyor.

Terör konusunda diğer partilerden daha duyarlı olduğunu söyleyen iki(z) parti Milletin Meclisinde son terör olaylarındaki yükselişin nedenlerini, sebeplerini, müsebbiplerini görüşelim teklifine ne hikmetse "hayır görüşmeyelim" diye red oyu veriyorlar.Milletin bilmesin de, anlamasında nasıl bir mahsur gördüler acep?

Gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkmak gibi bir huyları vardır. Vesselam!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • D Şen 01 Ocak 1970 02:00

    V.Karataş bey Uyarınız için teşekkür ederim. Iyiniyetli olmadığınız ve üslubunuz için teessüf ederim.

  • V.KARATAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Başlıktaki hatayı görünce insanın yazının içeriğini okuması gelmiyor. Sen önce kullandığın başlığın nasıl yazıldığını öğren yazar efendi Enpati değil empati TDK nın ilgili linkinden teyit edebilirsin.