Bölge Haber Girişi : 29 Haziran 2010 12:42

KKTC Tarım Bakanı Erzurum'da!..

KKTC Tarım Bakanı Erzurum'da!..
Atatürk Üniversitesi, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı, Tema Vakfı ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği tarafından düzenlenen 'Türkiye 4. Organik Tarım Sempozyumu'na katılmak üzere Erzurum'a gelen Töre, Vali Öztürk'ü ziyaret etti.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı, Tema Vakfı ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği tarafından düzenlenen “Türkiye 4. Organik Tarım Sempozyumu”na katılmak üzere Erzurum’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre bugün Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ü ziyaret etti.
Bakan Töre’yi Valilik önünde tören mangası eşliğinde karşılayan Vali Sebahattin Öztürk, makamında konuğu ile bir süre sohbet etti.

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre’ye Erzurum hakkında bilgiler aktaran Vali Öztürk, 2011 yılında Erzurum’da 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın düzenleneceğini ve devletin buraya 600 milyon liralık yatırım yaparak spor tesisleri inşa ettiğini söyledi.

Karşılıklı görüş alışverişinin ardından Bakan Töre’ye ziyareti anısına şilt ve Oltu taşı tespih hediye eden Vali Öztürk, ayrıca 2011 tanıtım CD’leri ve broşürlerinden oluşan bir çantayı da takdim etti.

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Töre ise Vali Öztürk’e bir şilt ve KKTC Bayrağı hediye etti. Bayrağı hediye ederken kısa bir açıklama yapan Bakan Töre; “Türkiye Cumhuriyeti çok yaşasın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimiz de anavatan Türkiye ile birlikte ilelebet yaşasın” dedi. Bayrağı üç kere öperek teslim alan Vali Öztürk ise Türk Bayrağı ile KKTC Bayraklarının aynı olduğunu ve birbirlerinden ayırmadıklarını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.