Erzurum Haber Girişi : 30 Ağustos 2014 13:06

Kocasına yumruk atan kadına 750 lira ceza

Kocasına yumruk atan kadına 750 lira ceza
Erzurum'da kocası H.V.'ye yumruk atan A.V.'ye "basit yaralama" suçundan 750 lira adli para cezası verildi.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum'da kocası H.V.'ye yumruk atan A.V.'ye "basit yaralama" suçundan 750 lira adli para cezası verildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre olay Yakutiye ilçe Merkezi İstasyon Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir mobilya dükkanında çalışan evli iki çocuk babası H.V (39) ile eşi A.V. arasında yakın akrabaları arasında çıkan kavga olayında şahitlik yapma konusunda tartışma çıktı. Kocası H.V.'nin, "Şahitlik yapmayacaksın" diyerek odaya kilitlediği A.V., sağ gözüne yumruk atarak eşinin hafif yaralanmasına neden oldu.

H.V., Adli Tıp Kurumu'nda yapılan muayenesinde sağ gözünde 'ekimoz' ve 'sıyrık' teşhisi ile iş göremez raporu verilmesi üzerine eşi A.V. hakkında şikayetçi oldu. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.V. hakkında 'basit yaralama' suçundan Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1,5 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Karar duruşmasında pişmanlık duyduğunu ifade eden A.V., "Görülen bir davada eşim ile şahitlik yapma konusunda münakaşa ettik. Benim üzerime yürüdü, ben de sinirlerime hakim olamadım, kendimi savunmak için yüzüne cırmık attım. Pişmanım" ifadelerini kullandı.

Eşinden davacı olmadığını belirten H.V. ise, "Ben eşimin şahitlik yapmaması konusunda ısrar ettim. Bana tepki gösterince tartıştık, bir birimizi tartakladık" dedi.

Mahkeme hakimi, sanık A.V.'yi, kocası H.V.'yi yönelik 'basit yaralama' suçundan sabıkasız olması ve pişmanlık durumunu da göz önünde bulundurarak günlüğü 20 TL'den 750 lira adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, para cezası hükmünün 5 yıl süreyle açıklanmamasına karar verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.