Korona’yı bile şova dönüştürdünüz ya helal olsun!

Haberlerde görmüşsünüzdür, Tortum ilçesinde kaymakam ve belediye başkanı ‘objektifler önünde’ yardım kolisi dağıttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı, şu kriz ortamında su faturalarını askıya almak yerine, ‘objektifler önünde’ dezenfekte ekibini tanıttı.

Yakutiye’nin Başkanı dezenfekte timiyle belediye binası önünde ‘objektiflere’ poz verdi, yetmedi bir de vatandaşa mektup yazdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini arz ederken, Korona Virüse karşı alınacak önlemleri kaleme aldığı mektubu, kapı kapı dağıttırdı hatta ilçe sınırlarını aştı, Palandöken’e bile ulaştı! 

Dezenfekte timinin ‘elden ilettiği’ mektubu bazı vatandaşların ‘virüs bulaşır’ korkusuyla almadıklarını duyunca, işin uzmanını aradım. 

“İsmimi yazma ama bu uygulama pek doğru değil. Virüsün çeşitli yüzeylerde 8 saatten 2-3 güne kadar hayatta kalabildiği kanıtlanmış durumda haliyle riskli bir uyarı şekli” dedi.

Halk sağlığı konusunda ‘uzman’ diye bildiğim Sağlık İl Müdürlüğü de yapmış doktor başkanın bu hataya nasıl düştüğünü anlamak zor değil… Sonuçta siyaset virüsü ona da bulaştı.

Elbette ki, kaymakamı şovuna alet eden Tortum Belediye Başkanı gibi, Büyükşehir gibi o da krizi fırsata dönüştürme derdinde… 

Ama helal olsun! Şu durumda bile milletin gözünün içine baka baka şov yapıyorsunuz ya vallahi bravo!






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer 01 Ocak 1970 02:00

    Tebrikler tortum belediye başkanı sayın muammer yiğider. Akp belediyesinin yapamadiklarını yaptı tortuma.

  • Cemcaz 01 Ocak 1970 02:00

    O kadar hos yaziyorsun ki icimdekilere tercuman oluyorsun

  • Bir vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Helal olsun. Yemiyoruz bu sahte hallerinizi. Lanet olsun siyasetinize