Sağlık Haber Girişi : 07 Nisan 2020 20:15

Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 725 oldu

Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 725 oldu
Bakan Koca: ''Son 24 saatte 76 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin sayısı 725 oldu. 20 bin 23 test yapıldı, 3 bin 892 vaka tespit edildi''.
Erzurumajans-Son 24 saatin verilerini paylaşan Bakan Koca, il il vakaların dağılımını da açıkladı. Koca, “Bugünkü test sayımız 20 bin 23. Bugünkü vaka sayısı 3 bin 892. Bugün 76 vatandaşımızı daha kaybettik. 

256 vatandaşımız ise şifa buldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Sakarya ve Zonguldak’ta yoğunluğun daha fazla olduğunu görmek mümkün. Ankara’da yoğunluğun nerede olduğunu gösteren bir tablomuz da var. Özellikle illerimizde bölgesel karantina uygulamaları daha kolay oluyor. Pozitif çıkan vaka sayısının da yüzde 22’den yüzde 15’e indiğini görüyoruz. Taramayı yoğun yaptığımız dönemde vaka sayısında oran bazlı düşüş oluyor. Vakalarımızı ve temasta olanları takip etmek ve vakaların özellikle izole olmalarını sağlamak için bir çalışma yaptık. Bu 3 operatör ve BTK’nın içinde olduğu bir tablo. Önümüzdeki 3 gün içinde devrede olacak. Bir aplikasyon geliştirildi. Bu hastalarımız aplikasyonu indirmek zorundalar. Hem takip edilecek hem de durumlarını anlık görecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz. Evde izole olmasını hatırlatan bir sistemden bahsediyorum. Bununla ilgili açıklamalar önümüzdeki günlerde yapılmış olacak. İnsanlık nice büyük tehlikelerin hakkından geldi. Burada da başarıya ulaşacağız. Süreci takip ederken olumlu gözlemlerimiz var. Bunların istikrar kazanmasını bekliyoruz. Herkes kurallara uysun, emin olun bu hasarı en aza indireceğiz” şeklinde konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.