Erzurum Haber Girişi : 03 Temmuz 2015 21:07

Koruyucu aileler iftarda buluştu

Koruyucu aileler iftarda buluştu
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Erzurum'daki koruyucu ailelere yönelik iftar programı düzenlendi.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Erzurum'daki koruyucu ailelere yönelik iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen iftar programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü Sadrettin Güzeltepe ve çok sayıda koruyucu aile katıldı. İftar programında bir konuşma yapan Ekinci, Erzurum'da 22 koruyucu aile bulunduğunu bu ailelerin yanında 26 çocuğun barındığını anımsattı.

Koruyucu ailelerin önemli bir görevi üstlendiğini ifade eden Ekinci, "Ülke genelinde 12 bin çocuk devlet korumasında ancak, bunlardan yaklaşık 4 bini koruyucu ailelerle yaşama imkanı buluyor. Yani yaklaşık yüzde 33 lük kesim koruyucu aile imkanından yaralanıyor. Koruyucu aile olma bilinci daha da gelişmelidir. Erzurum'da son yıllarda koruyucu aile sayısı artıyor, 5 yıl önce koruyucu aile sayısı 3 iken bugün bu rakam 22'lerde. Sosyal devlet gereği artık devlet korumasındaki çocuklarımız yurt modelinden ve koğuş sisteminden arınarak, ev modelinde barınma imkanının yanında, koruyucu aileden yararlanma imkanı ve evlat edindirme yoluyla yetişme imkanı buluyor. Bu çerçevede koruyucu ailelerimize önemli görevler düşüyor." dedi.

Koruyucu ailelere duyarlılıkları için teşekkür eden Ekinci, koruyucu aile sayının artması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Koruyucu aileler ise iftar programından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün koruyucu ailelere yönelik başarılı ve teşvik edici çalışmalar yaptığını ifade ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.