Kötü Son...

Tarih 21 Haziran 2017

Değerli bir ağabeyimden tlf geldi. "Osman Özköylü ile anlaşma sağlandı hayırlı olsun" diye... (Osman hoca yönetimin 3.tercihiydi. 1.Tercih İbrahim Üzülmez'den yüksek maliyet nedeniyle haklı olarak vazgeçilmişti)

Gelen telefonun ardından Osman Özköylü'nün başarılı olamayacağını Sosyal medyadan yazdım. Ardından bu konuyla alakalı yönetimdeki bazı büyüklerimiz bana kızmış kırılmış. Aslında bunu tahmin edebilmek için kain olmaya gerek yok. 

Neden Çünkü oyun tarzı 2 sezon üst üste şampiyonluk yaşamış bir şehrin kaldırabileceği bir oyun tarzı değil. Burası hedefi olan bir kulüp.  Osman hoca oynadığı maçlarda 1 puana razı, orta sıralarda olup küme korkusu yaşamak istemeyen baskı olmayan camialara yatkın bir isim. Siz sezon başı şehri ve camiayı ne kadar alıştırmaya çalıştırsanızda taraftar rekorları kırarak gelen bir şehire kümede kalma hedefi koyamazsınız!  

Osman hoca ilk demecinde bunu söyleyerek sezona zaten 1-0 yenik başladı. 

Sezon başındaki takımı Ligi kaldıramaz diye dağıttığı zaman  demekki transferde çıta çok yüksek diye düşünüldü. Ancak gelinen noktada yapılan transferlerin hep vasat isimler olduğunu gördük. Birkaç isim haricinde göze batan oyuncu yok. 

Kadro mühendisliğinde hatalar var.

Örneğin beş aynı tarz ön liberonuz varken sadece bir sağ bek ile sezona başlıyorsunuz üstelik kendi sağ bekiniz( Murat Paluli) serbest olmasına rağmen...10 numara verdiğiniz Selim'e son gün kulüp bul demek hem oyuncuya hem kulübe saygısızlıktır. 

2 kalecin varken 3. Kalecisi transfer etmek ne kadar doğru. Vs vs...

Ancak birde şu var BB Erzurumspor'un kendi evinde maç oynayamaması bir şanssızlıktı. Ayrıca kendisini isbatlamış oyuncuların bekleneni verememeleri de Osman Özköylü'nün elini kolunu bağlanmasına sebep oldu desek yanılmış olmayız.

Maça değinecek olursak BB Erzurumspor belkide ilk kez bu kadar istekli ve arzulu başladı. Önde oynamaya çalıştı. Ama üretkenlikten yoksun oyuncu profili olduğu için bu oyunu skora yansıtamadı. Hamza'nın usta işi golünün ardından gelen 2 gol...  

Sonuç Kötü Son ... 

BB Erzurumspor kaybetti. 

Şunu söyleyebilirim Lig şartlarında bu takım küme düşme korkusu yaşamaz. Aslında bu cümleyi yazmak bile üzücü. Umarım takım kısa sürede toparlar ve üst sıralara doğru tırmanışa geçer. Ben şu an bu yazımı yazarken belki de Osman hoca istifasını sunmuştur kim bilir... 

BB Erzurumspor'un başında kendi evinde Lig maçına çıkamadan istifa eden ilk ve son hoca olarakta tarihe geçer. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • 25 emoç 01 Ocak 1970 02:00

    Biz başından belli diyoruz ama kimse kalır almiyo maalesef bence Osman hocanın derhal gitmesi lazım yönetim de yine destek verirse k bakmasın yönetim tek başına maçı izler ve kümeye de düşer bu takım bu şehre yazık bu taraftara yazık biran önce bu işe çözüm bulunmalı