Kritik Üç Puan

BB Erzurumspor dün akşam kendi adına çok kritik bir maça çıktı. Muzaffer Bilazer’in çıkardığı on bir de ki orta sahaya baktığımızda “top bende kalsın, oyuna hükmedeyim, baskı kurup kanatlardan verim alayım” felsefesi  vardı.

Topa hakim olma ve oyuna hükmetmek konusunda hoca yanılmazken, Oltan’ın düşük performansı ön bölgede istenilenin yapılmasına engel oldu.

Geçmiş maçlara nazaran daha istekli daha ne oynadığını bilen bir Erzurum izlerken kırmızı kart hem taktik hemde hamle planlarını bozdu diyebiliriz..

Ancak oyuncuların isteği ve kalitesi tarafların müthiş itici gücüyle bir araya gelince mavi beyazlı takım bir kişi oynamanın eksikliği kısmende olsa kapattı.

Kalite Yalan Söylemez

Obertan ve Taylan’ın oyuna girişleri özellikle hücum anlamında Erzurum’un çehresini bir anda değiştirdi diyebiliriz. Nitekim atılan golde Taylan-Obertan işbirliğinin bitiriciliğini İbrahim yaptı.. 

Geriye kalan sürede Boluspor’un forvette ki etkisizliği ve Erzurumspor’un yüksek mücadelesi skorun değişmesine engel olurken Mavi Beyazlı ekibin çok ama çok kritik bir galibiyet almasını sağladı. 

Sorun Belli

Oyuncu profili açısından sorun belli... Her hafta aynı şeyi konuşuyoruz. BB Erzurumspor’u kaleye götürecek isim sayısının azlığı... Rashad dün mükemmele yakın oynadı. Ancak Rashd’ın ipiyle kuyuya inilmez. Koskoca bir şehrin kaderini Rashadın psikolojisine bağlamak amatörlük olur.

Baktığımız da rakipler kolay şekilde Erzurum un kalesine gelebiliyor . Bu durum sadece eleştirilen stoperlerin suçu değil. Bu durumun nedeni ilerde ki üçlünün top tutamamaları. Maçın büyük bölümünde kendi yarı sahasından çıkılan bir çok top duvara çarpmış gibi geri dönüyor. Bu durum rakip hücümcularla savunma oyuncularınızı bir çok kez karşı karşıya getiriyor.

Muzaffer hoca hala kafasında takımın iskeletini tam anlamıyla kuramamış. Yani  arayış içerisinde... Ancak Hocasız çıkıp yenebileceğin bir maçı kaybediyorsan ve o maçta teknik direktör eleştiriliyorsa , on kişiyle kalıp kazanmayı bildiğin bir maç ta da o takımın teknik direktörü alkışı hakediyordur.

Erzurumspor bu galibiyetle sadece 3 puan değil takımın kaybolmaya yüz tutmuş özgüvenini de kazandı diyebiliriz.

Keçiörengücü kaçında daha oturmuş daha özgüvenli bir takım izleyeceğimizi umuyorum..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadaş2 01 Ocak 1970 02:00

    burak bey değerli değerlendirmelerinizi bekliyoruz.. yazılarınızı 2 hafta geriden yazıyorsunuz sabırsızlanıyoruz..son olarak muzo güzellemesi yaptığınız yazıyı okumak zorunda kalıyoruz .. saygılarımla ..

  • murat çağşar 01 Ocak 1970 02:00

    kardeşim tek kelimeyle onursal başkanımız sekmen bey bu takıma hocalık yapsın muzonun yerine inanın motivesiyle şampiyon olur muzoyla olmaaaaz vakit geçirmek muzoyla erzuruma ihanet olur sene kaybı olur açık ve net