Kültür-Sanat Haber Girişi : 30 Haziran 2020 16:30

Küçükuğurlu diyorsa doğrudur!

Küçükuğurlu diyorsa doğrudur!
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Murat Küçükuğurlu, son yıllarda tarihi alanda bilimsel çalışmaları ile ‘üzerine titrenen’ bir akademisyendir.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-30’a yakın kitabı ile de Erzurum şehir kitaplığına eserler kazandırmasıyla haklı bir üne de sahip olan Prof.Dr.Küçükuğurlu, tarih yazmakla kalmıyor, yapılan tarihi hataları da ortaya çıkarıyor, farkındalık oluşturmaya da devam ediyor! 

93 harbinin sembol isimlerinden olan Erzurum’un simge ismi Nenehatun’un doğum tarihini araştıran Küçükuğurlu, burada önemli bir yanlışı tespit etti. Nenehatun’un mezarının başında da yazılıyor olmasına rağmen araştırdı, gerçek doğum tarihini buldu. Belgelere dayanarak Nenehatun’un doğum tarihini 1854 olarak belgeleyen Küçükuğurlu, 1857 tarihinin yanlış olduğuna vurgu yaptı. 

İlgililerin Nenehatun’un mezarındaki 1857 rakamının değiştirilip 1854 olarak yeniden yazılması gerektiğini söyleyen Küçükuğurlu, bu konuda bir tarihçi olarak sorumluluğunu yerine getirdi, artık bundan sonrası onların iş!  Tarihe ışık tutan bir çalışmaya da imza attığı için Küçükuğurlu hocamı bir kere daha kutluyor, ‘’İyi ki varsın’’ diyorum..


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Bu bir devrim.:)