Bölge Haber Girişi : 27 Ocak 2015 22:20

KUDAKA 62. Yönetim Kurulu Toplantısı Bayburt'ta yapıldı

KUDAKA 62. Yönetim Kurulu Toplantısı Bayburt'ta yapıldı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 62. Yönetim Kurulu Toplantısı, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın başkanlığında Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile Bayburt'ta gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 62. Yönetim Kurulu Toplantısı, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın başkanlığında Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile Bayburt'ta gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan KUDAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak; "Kalkınma Ajansımız bölgemizde yerel dinamiklerin hayata geçirilmesi ve bölgenin bir bütün olarak kalkınması adına faaliyetler yürütmektedir. Bu amaçla Ajansımızın bölgemizin uluslararası alanda rekabet edebilir, daha iyi bir noktaya gelebilmesi adına birçok konuda destekleri, planlama çalışmaları ve örnek faaliyetleri var. Ben bu toplantımızın bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Toplantının devamında yapılan sunum ile Ajansın mevcut çalışmaları ve planlanan faaliyetlerine ilişkin olarak Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verildi. 30 Aralık 2014 tarihinde ilan edilen ve 20 Şubat 2015 tarihinde başvuruları sona erecek olan 2015 yılı Mali Destek Programlarının bölge kalkınması açısından faydalı olması ve etkin bir şekilde uygulanması yönünde Ajans tarafından yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca; Bölgenin kaynak ve olanaklarını tespit etmeye, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik KUDAKA 2015 Yılı Çalışma Programında öngörülen; İl Bazlı Sosyal Analizler Çalışması (Etki Değerlendirmesi), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Stratejik Planı, Erzurum-Erzincan-Bayburt illeri Yatırım-Tanıtım ve Destek Stratejisi, TRA1 Düzey 2 Bölgesi Sanayi Stratejisi'nin hazırlanmasına karar verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.