KUDAKA Kalkınma Çalıştayı (Komedyası)

Bizim sitenin artık sık sık gündemine giren Kudaka tarafından yapılın ÇALIŞTAYI ne oluyor ne bitiyor merakı ile gittim izledim. Beni kimse görmedi tabi. Ajan olmak bunu gerektiriyor çünkü.

Olanları kaba hatları ile anlatayım siz de karar verin KUDAKA’nın ne olacağına…

Çalıştay dediklerinin aslı “Workshop”tur… Taraflar bir araya gelir ortak bir proje üzerinde çalışır. Lakin, KUDAKA’nın çalıştayında katılımcıların eline tutuşturulan 1 sayfalık kısa bir metinden başka bir şey yoktu. Bu ne biçim çalıştaysa?

Başlangıçta dolu olan salonun üçte ikisi verilen çay molasında boşaldı. Neden acep? Bu kadar mı ilgisiz Erzurumlular bölgenin kalkınmasına? Hayır tabii ki! Nedeni gayet açıktı; KUDAKA’nın sözde yüksek nitelikli uzman personelinin yaptığı sunumlar o kadar sığ ve baştan savmaydı ki; tarım sorumlusu tarım-hayvancılık konusunda bölgenin durumunu ve sorunlarını öyle bir anlattı ki, Tarım İl Müdürlüğü’nden gelen temsilciler “yahu bu bilgiler yanlış, gelip niye bize sormadınız?” diye mahcup bir sinirle müdahale ettiler.

Asıl şok dalgası Turizm sektörü sunumunda yaşandı. Çıkan uzman ileri dedi geri dedi, kış turizmi diye bir iki laf geveledi sonra indi kürsüden: Üzüldüm tabi, olduğum yerden şaştım baktım. Cumhuriyet tarihinin en büyük spor tesisleri yatırımı yapılan ilinde; adında kalkınma olan bir ajansın çalıştayında 2011 ile ilgili hiçbir şey yoktu. Neden yoktu anlamadım gitti…

Yahu bu bölgenin kalbinde, yani Erzurum’da bir kış oyunları olacak 2011’de, KONAKLI diye kayak sporunun dünya harikalarından biri burada demedi; tabii bunu demeyince kanunu gereği bölgenin kalkınmasından sorumlu olan KUDAKA’da kış turizmi, 2011 oyunları hakkında şunu düşünüyor, şunların şöyle yapılması gerekiri biz de şu katkıları sağlamayı düşünüyoruzu da demedi. Demedi Allah demedi… Genel Sekreter bir ara sinerji yaratmaktan bahsetti, ama toplantının ilk yarısında KUDAKA SİNERJİ yerine SİNİR yarattı; verilen arada memleket bürokratları KUDAKA’nın kuru pastalarına dönüp bakmadan çekip gittiler dudaklarının sessiz sessiz kıpırdatarak. Ki tahmin edin acep ne diyorlardı Erzurum Valisi Sayın Sebahattin Öztürk  bile 30. dakikasında terk ettiği bu çalıştay için.

Ajansların geçtiği bülteni her şeyi anlatmıyor, yansıtmıyor yani; ilgi vardı, umut da vardı ama toplam 80 dakikada KUDAKA kalkınma komedyası vardı bir de.

Bakalım, bundan sonra kendime yeni takip edilecek bir yer daha buldum. Elimi attığım her yerden ajanlık bile gerektirmeyen bilgiler çıkıyor. Sonumuz hayrola.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.