Erzurum Haber Girişi : 16 Aralık 2017 18:15

Kudüs, Coğrafyadan öte Müslüman Şahsiyetidir

Kudüs, Coğrafyadan öte Müslüman Şahsiyetidir
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi ile Erzurum Yakutiye Final Lisesi ortaklaşa 'Kudüs Bizim Neyimiz Olur?' başlıklı bir program düzenledi.
Erzurumajans-Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi ile Erzurum Yakutiye Final Lisesi ortaklaşa "Kudüs Bizim Neyimiz Olur?" başlıklı bir program düzenledi. Öğrencilerin, dernek üyelerinin ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği programda şiirler okundu, Kudüs üzerine sunum yapıldı, dualar edildi.

Program TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş'ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Ertaş konuşmasında Kudüs'ün coğrafyadan öte mana dünyamızda bir şahsiyetin kimliğin en önemli müşahhas hallerinden biri olduğunu söyledi. Gençlerin ve her Müslümanın Kudüs'ün işgaline tepki gösterirken çağın ve medyanın dayattığı Amerikan dili ve kültürüne de tepkili olmaları gerektiğini ifade eden Ertaş, Kudüs'e sahip çıkıp dilimize, milli kültürümüze, musikimize sahip çıkmamanın büyük bir çelişki olacağını belirtti. Ertaş, Kudüs işgal altında olsa bile, bunun Kudüs'ün Türk toprakları olduğu gerçeğine halel getirmeyeceğinin altını çizdi.

TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş'ın konuşmasının ardından Yakutiye Final Lisesi öğrencilerinden Muhammed Öztürk ve Yunus Emre Polat birer şiir okudu. TDED Yönetim Kurulu Üyesi Şair Adalet Ömeroğlu'nun seslendirdiği Kudüs'e özlemi ve mahcubiyeti işleyen metin, salondaki herkese duygusal anlar yaşattı. Yakutiye Final Lisesi Tarih öğretmeni Reşat Çelik fotoğraflarla ve haritalarla kuruluşundan bugüne Kudüs'ün hikâyesini anlattı. Reşat Çelik sunumunda Kudüs'ün tüm insanlığın ortak hafızası, son ve yaşayan tek hak din olan İslamiyet'in ilk kıblesi olması hasebiyle tarih boyunca her milletin kendisinden bir şey kattığı ve Kudüs'ün huzuru ancak Türklerle yaşadığını söylerken İsrail'in Mescid-i Aksa'yı yıkma planlarının gerekçelerini anlattı.

Program ŞEHİRDER'in Kuran Mektebi'nden 5 yaşındaki Nidanur Deniz'in okuduğu dua ve Fatiha ile son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.