Siyaset Haber Girişi : 20 Ekim 2017 15:52

Kulislerden sızan Gökçek iddiası: AK Parti'den istifa edip MHP'ye geçecek

Kulislerden sızan Gökçek iddiası: AK Parti'den istifa edip MHP'ye geçecek
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, görevinden değil AK Parti'den istifa edeceği kulisi gündeme bomba gibi düştü.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "AK Parti'deki metal yorgunluğu" açıklamasının ardından istifasını istediği belediye başkanları arasında gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için bir iddia daha öne sürüldü.

Ankara kulislerinde kulaktan kulağa yayılan söylentilere göre Gökçek'in istifası hazır. Ancak kulislerde Gökçek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden değil, AK Parti'den istifa edeceği konuşuluyor.

Hatta iddialar da bununla kalmıyor. Gökçek'in AK Parti'den istifa ederek MHP'ye geçmeyi planladığı da yüksek sesle dillendirilen iddialar arasında.

Bu iddialarla birlikte Gökçek'in AK Parti'den istifa edip MHP'ye geçmesi durumunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini herhangi bir istifa baskısı ya da görevden alma korkusu yaşamadan devam etmesi bekleniyor.

Çünkü kulislerde "Eğer Gökçek AK Parti'den istifa edip MHP'ye geçerse ve İçişleri Bakanlığı tarafından Gökçek görevden alınmak istenirse AK Parti ile MHP arasında Yenikapı'da başlayan siyasi ittifak zarar görebilir" endişesi de konuşuluyor.

Özellikle yaklaşan yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde AK Parti'nin bu riski almayacağı ve Başkeni MHP'li Melih Gökçek'in yönetmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Görünen o ki Gökçek'ten resmi bir "istifa ediyorum" ya da "istifa etmiyorum" açıklaması gelene kadar Ankara kulislerinden gelen çıkacak iddialara her an bir yenisi daha eklenecek...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.