Erzurum Haber Girişi : 22 Eylül 2014 15:09

Kurban kesim yerleri belli oldu

Kurban kesim yerleri belli oldu
Şehrin muhtelif yerlerinde kurulmaya başlayan Kurban Kesim Bölgelerinde bayram süresince 2023 kurban kesimi hedeflenirken kesim bedellerinin tahmin edilenden az oluşu bu yıl kesim yapacak vatandaşları rahatlatacak.
Erzurumajans-Şehrin muhtelif yerlerinde kurulmaya başlayan Kurban Kesim Bölgelerinde bayram süresince 2023 kurban kesimi hedeflenirken kesim bedellerinin tahmin edilenden az oluşu bu yıl kesim yapacak vatandaşları rahatlatacak.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kurban kesim çadırları oluşturulmaya başlandı. Şehrin muhtelif yerlerinde kurulmaya başlayan Kurban Kesim Bölgelerinde bayram süresince 2023 kurban kesimi hedeflenirken kesim bedellerinin tahmin edilenden az oluşu bu yıl kesim yapacak vatandaşları rahatlatacak.

Erzurum il sınırları içerisinde 5 noktada yapılacak kesimlerde vatandaşların ucuz hizmet alması hedeflenirken Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan kurban kesim çalışmalarında çevre temizliği ile birlikte bilinçli kesimler hedefleniyor.

Yıldızkent, Saraybosna caddesi, Yıldız kent, Şükrü paşa ve Dadaşkent semtlerinde kesim yerleri içirn hazırlıklar son sürat devam ediyor. Her bir çadırda 15 kişilik kasap ekibi ile birlikte bir güvenlik görevlisinin görev alacağı öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre kesim bedellerinin büyükbaş ve küçükbaş hayvan gözetmeksizin tek rakamdan alınacağı öğrenildi.

HEDEF 2023 KURBAN

Erzurum Büyükşehir Belediyesi kurban kesim sayısında Türkiye'nin 2023 vizyonunu örnek alarak 2023 kurban kesimi olarak belirledi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Sınırın konulmadığı kurban kesimlerinde özellikle hijyen şartlarına riayet edileceğine dikkat çektiler, Yetkililer, "Bu yıl Erzurum'da ilk kez uygulayacağımız kesim merkezleri ile vatandaşların hem rahat kurban bayramı geçirmelerini hem de çevre temizliğini esas aldık. Yıldızkent semtinde Kuğulu park yanı, Şükrüpaşa'da semt garajı yanı, Dadaşkent'de Kocatepe evleri önü ve şehir merkezinde ise Sarabosna Caddesi'nde çadırları kurmaya başladık. Monoray sistemli hayvan yere değmeden tamamen havada pis olmadan toprak olmadan kan bulaşmadan kesilip dörde bölünüp verilecek. 15 kişilik kasap ekibi bir güvenlik bir imam nezaretinde kesimler yapılacak. Kurban bayramı boyunca kesim yapılacak. Pahalı bu sistemi Erzurum'da ilk kez uygulamanın heyecanını yaşıyoruz. Gelecek yıllarda kesim merkezlerini artırmayı hedefliyoruz" diye konuştular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.