Erzurum Haber Girişi : 05 Mayıs 2015 19:31

KUYAP eğitim destek ve koordinasyon merkezleri açıldı

KUYAP eğitim destek ve koordinasyon merkezleri açıldı
KUYAP eğitim destek ve koordinasyon merkezleri açıldı....
Erzurumajans-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), Erzurum, Elazığ, Samsun ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odaları ile Gaziantep Sanayi Odası'nın katkılarıyla yürüttüğü, KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi'nin (KUYAP) Eğitim, Destek ve Koordinasyon Merkezleri törenle açıldı.

TOBB'da düzenlenen törene, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) adına, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, Meclis Başkan Vekili Fehmi Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri; Zeki Adil, Vakur Alemdar ve Hüseyin Özer, Genel Sekreter Av. Harun Delibaş, ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen ile KUYAP Erzurum Eğitim, Destek ve Koordinasyon Merkezi personelleri Tuğçe Durukaya ve Edip İpekyüz katıldı.

Törenin açılış konuşmalarını, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkan Yardımcısı Andrea Vera, Planet S.A. Proje Direktörü Petros Catsis ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Ömer Ayçiçek gerçekleştirdi.

İlgili Oda ve Borsa Başkanları, Avrupa Birliği Delegasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin hazır bulunduğu törende konuşan TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, TOBB olarak, 2001 yılından beri oda ve borsaların hizmet kapasitesini geliştirmeye çalıştıklarına ifade ederek, "Oda ve borsalarımızı işletmeler için birer hizmet üssü haline getirme uğraşı içindeyiz. Daha çok ve dünya standartlarında hizmet için çalışıyoruz. Bunun için biz yatırım yapıyoruz. Oda ve Borsalarımız da yatırım yapıyor" dedi.

2001 yılından beri uyguladıkları Oda Geliştirme Projeleri, Avrupa-Türkiye Oda Forumu Projeleri ve ABİGEM Projelerine, şimdi de, KUYAP olarak bilinen, KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesini eklediklerini ifade eden Faik Yavuz, KUYAP Projesi'nin de tamamlanma aşamasına geldiğini duyurdu. Yavuz, "Gaziantep Sanayi Odası, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası merkez olmak üzere 15 büyüme merkezi illerimiz, çevre iller ve bu illere bağlı ilçelerimizdeki Oda ve Borsalarımız, sendikalar, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, meslek yüksek okulları, meslek liseleri ile çok yakın çalıştık. Emeği geçen, katkı sağlayan herkese ve her kuruma şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu

"REKABET KOŞULLARINA GÖRE FİRMALAR KENDİNİ GELİŞTİRMELİ"

Küreselleşme, yeni teknolojiler ve bilgiye kolay erişim gibi faktörlerin işletmelerin çalışma koşullarını süratle değiştirdiğine işaret eden Faik Yavuz, firmaların, iş modeli, strateji ve süreçlerini hızla değişen rekabet koşullarına uyum sağlayacak biçimde şekillendirmelerinin, başarıyı sağlamak için gerekli unsur haline geldiğini anlattı.

Projenin uygulama sürecinde yaklaşık 10 bin kişiye doğrudan ulaştıklarını belirten Yavuz şöyle konuştu: "2380 kişi bilinçlendirme ve bilgilendirme toplantılarımıza iştirak etti. 376'sı sektörel olmak üzere toplam 1161 atölye çalışması gerçekleştirdik. 2182 işveren teorik eğitimlerimize iştirak etti. Bu eğitimleri yerelde, yani işverenlerimize en yakın noktalarda yaptık. 151 işveren ve 151 çalışan çeşitli işyerlerine inceleme ve başarı hikayelerini tetkik etme ziyaretine katıldı. 3444 çalışan eğitimlerimize iştirak etti. Eğiticilerin eğitim çalışmalarımızdan 565 eğitici başarıyla yararlandı. Üniversite - Sanayi İşbirliği Konferansını 300'ün üzerinde bir katılımla Samsun'da gerçekleştirdik. 210 meslek lisesi öğretmeni eğitimlerimizden yararlandı. 91 KOBİ'yi doğrudan ziyaret etti. Kısaca, projemizle çok sayıda örnek çalışma gerçekleştirdik. Bundan sonrası için de oda ve borsalarımıza ilham kaynağı olacak faaliyetler geliştirdik. Yine, proje kapsamında, TOBB bünyesinde, Gaziantep Sanayi Odası'nda, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda Eğitim Destek ve Koordinasyon Merkezleri kurduk. TOBB bünyesinde kurduğumuz Merkezimizin açılışını biraz sonra birlikte yapacağız. Bu merkezler, Oda ve Borsalarımızın eğitim kapasitesine güç katacaktır. Mesleki eğitim gibi, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren bir sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Oda ve Borsalarımızı mesleki eğitim konusunda birer merkez haline getirme vizyonumuza, somut proje ve başarılarla öncülük yapacaktır."

Törende ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal da, KUYAP kapsamında Erzurum, Kars ve Van'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından, projeye katkı sunan odaların temsilcilerine plaket verildi ve Ankara, Erzurum, Elazığ, Samsun, Sivas ve Gaziantep KUYAP Eğitim Destek ve Koordinasyon Merkezleri'nin açılış kurdelesi kesildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.