Eğitim Haber Girişi : 15 Ekim 2014 17:55

KYK öğrencilerine internet bağımlılığının zararları anlatıldı

KYK öğrencilerine internet bağımlılığının zararları anlatıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aktif Akademi tarafından Atatürk Üniversite Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan kız öğrencilere teknoloji ve internet bağımlılığı semineri düzenledi.
Erzurumajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aktif Akademi tarafından Atatürk Üniversite Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan kız öğrencilere teknoloji ve internet bağımlılığı semineri düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Aktif Akademi tarafından Atatürk Üniversite KYK yurtlarında kalan kız öğrencilere teknoloji ve internet bağımlılığı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi. Atatürk Üniversitesi spor salonunda düzenlenen bilgilendirme seminerine çok sayıda kız öğrenci katıldı. Yrd. Doç. Engin Kurşun ve Yrd. Doç. Dr. Türkan Karakuş tarafından verilen teknoloji ve internet bağımlılığı seminerinde, kız öğrencilere internet bağımlılığının zararları anlatıldı. Bağımlılığın, zararlı olduğu bilinse de bir etkinlik ya da maddeye sürekli yoksunluk hissetme olduğu belirtilen Yrd. Doç. Engin Kurşun, alışkanlığın da farklı bir kölelik biçimi olduğu vurgulandı. Yrd. Doç. Engin Kurşun, İnternet bağımlığının zararlarını şöyle sıraladı." Kontrolsüzce aşırı kullanılma isteğinin önüne geçilemeyen, internet dışındaki hayatın anlamını yitirdiği, kullanımı bırakıldığında bireyde sıkıntı verici duygu durumuna sebep olan, bireyin fiziksel, psikolojik, sosyal ve zihinsel işlevselliğini olumsuz etkilemesine rağmen kullanımı durdurulamayan bir davranış türü olur."

ACABA SİZ DE BİR TEKNOLOJİ VE İNTERNET BAĞIMLISI MISINIZ ?
İŞTE CEVABI:


* Bilgisayar ve internette uzun saatler harcamak.
* Çevrenizdekilere ekran karşısında geçirdiğiniz zaman hakkında yalan söylemek.
* Uzun süre bilgisayar kullanmaktan dolayı fiziksel sorunlardan şikâyet etmek.
* İnsanlarla internet üzerinden konuşmayı yüz yüze konuşmaya tercih etmek.
* İnternete girmek için yemek öğünlerinden, derslerden ya da randevulardan ödün vermek.
* Bilgisayarın başında çok fazla zaman geçirdiği için suçluluk ve zorunluluk duymak.
*Bilgisayardan uzak kaldığında gergin ve boşluktaymış gibi hissetmek 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.