Lige Doğru...

TFF 1.Lig herkesin herkesi yenebileceği, içeride minimum kayıplar yaşayarak dışarıda en çok puan toplayan takımın başarılı olabileceği bir lig.... Bu ligde kalite kadar takım olabilmekte oldukça önemli.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor kalite etkenini yakalamış durumda. Kadroya tek tek baktığımızda maç alabilecek bu lig için yıldız sayılabilecek isimler var.

Bu noktadan sonra bu isimleri harmanlayıp güzel bir sunum yapmak Teknik Direktör Muzaffer Bilazer ve ekibinin işi...

Takım olgusunda futbolcu kimlikleri kadar karakteristik özellikler de önemlidir. Aldığım bilgiler kadarıyla şu an ortamı bozan sorun çıkaran isimler yok. Takımda takımdaşlık havası esecek gibi görünüyor.

Zaten başarı için sadece saha içi değil saha dışı birliktelikte olmazsa olmaz.

Transfer ve yönetim

Başkan sayın Hüseyin Üneş ve ekibi transfer de üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Hem mevcut isimlerin paralarını ödeyip hemde böyle isimlere imza attırmak büyük çaba ve beceri ister. Üstelik kaynak sıfır, gelir alt seviyelerdeyken... Bu anlamda sayın Hüseyin Üneş ve ekibine bir Erzurumlu olarak teşekkür etmek istiyorum.

Alınan isimler kendisini ispatlamış risk seviyeleri minimum olan isimler...

Bu sezon kurulan takım geçen sezon ki takımdan kaliteli. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim... Ancak başta da söylediğim gibi önemli olan puzzle doğru tamamlamak. Uzaktan baktığımızda puzzle bir 10 numara eksiği var. Oyun içi lider eksikliği ve saha içi organizasyonda ki zayıflık göze çarpıyor. Pas trafiğini sağlayan ve duran top kullanan, sıkışan oyunlarda kilidi açabilecek bir isim olursa net söylüyorum Erzurum şampiyon olur. Yoksa geçen sezon ki forvet eksikliğinin bir benzerini hisseder...

“Obertan var veya  günümüz futbolunda 10 numara mı kaldı ?” diyenler olacaktır. Obertan‘ ın olsun kanat oynar orta oynar... Hem kolay sakatlanabilmesi de ayrı bir problem.

Türk futbolunda olmazsa olmaz 10 numaradır. Türkiye’de iz bırakan yabancılar genelde o mevkide ki isimlerdir. On numara eksiği olan takımlar başarısız olmuşlardır.

Sebebi Türk futbolu daha çok oynamaya değil oynatmamaya yönelik. Özellikle zirveye oynayan takımlarda, rakip kapandığı zaman oyunu kanatlara yönlendirip, merkezde de kilidi açabilecek bir isim arıyorsun. İşte bu durumda o mevkide gözün bir orkestra şefi arıyor...

Bana göre ligin kalite olarak en kaliteli takımı BB Erzurumspor, en hazır takımı ise; Hatayspor...  

Mavi Beyazlı ekibin takım olgusunda eksikler olsa da bu durum maç yaptıkça pozitif bir hal alacaktır. Hazırlık maçları aldatmasın, ligin havası farklı olur. 

Ben BB Erzurumspor’la birlikte Akhisar ve Hatay’ın da lig de zirveye oynayacaklarını düşünüyorum. Hayırlısı olsun... 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Faruk uysal 01 Ocak 1970 02:00

    Burak bey yazdiklariniz bir coguna katilmakla birlikte obertan daha onceden tanidigim ligleri takip ettigim icin şunu rahatlikla soyleyebilirim tamam obertan kanatta daha etkili lakin premier lig te top kosturmus biri biraz daha sorumluluk almali bence obertan sorumluluk almiyor eger sorumluluk alirsa emin ol 10 numara mevkisindede oynayabilir ve etkilide olur cunku obertan 1.lig seviyesi ustu bir oyuncu(tabi oynarsa).....