Ekonomi Haber Girişi : 09 Şubat 2016 20:05

Lokanta esnafının en büyük derdi işsizlik

Lokanta esnafının en büyük derdi işsizlik
Resmi kurumların dışarıya yemek verdiklerini bu yüzden lokanta esnafının işlerinde büyük oranda düşüklük yaşandığını ifade eden Erzurum Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, bazı işyerleri merdiven altı tabir edilen çağ satışı yaptıklarını söyledi.
Erzurumajans-Resmi kurumların dışarıya yemek verdiklerini bu yüzden lokanta esnafının işlerinde büyük oranda düşüklük yaşandığını ifade eden Erzurum Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, bazı işyerleri merdiven altı tabir edilen çağ satışı yaptıklarını söyledi. 

Ruhsatsız iş yapan lokantaların vatandaşların sağlığıyla oynadığını belirten Erzurum Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, "Ruhsatsız çalışan lokantalar hem haksız rekabete yol açıyor, hem de halk sağlığı konusunda ciddi tehdit oluşturuyor" dedi.

Pınar, "Et fiyatlarının devamlı artmasından dolayı ve Resmi kurumların dışarıya yemek satışı yaptığından dolayı Lokantı esnafın işlerinde olumsuz etkiliyor. Erzurum Lokantacılar Odası Başkanlığı olarak bu sorunların önüne geçilmesi için resmi görüşmeler yaptık. Bu şartlar altında esnafımızın bu yükü kaldırması mümkün değil. Oda yönetimi olarak bu konu hakkında belediyelere resmi yazıyla ruhsatsız çalışan lokantaların belirlenmesi için başvurmamıza rağmen maalesef belediyeler hiçbir çalışma başlatamadı. Halk sağlığı noktasında belediyeleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz. Ruhsatsız çalışan lokantalar hem haksız rekabete yol açıyor, hem de halk sağlığı konusunda ciddi tehdit oluşturuyor. Sorunun çözüme kavuşmasını istiyoruz. Biz bu sorunun çözümüne yönelik her türlü adım atmaya hazırız. Belediyelerin de birer adım atmasını istiyoruz, odamıza üye olan meslektaşlarımızın her biri kapımızı çalıyor ve bu durumdan dert yanıyor. Oda olarak üyelerimizin haklarını aramak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Halbuki biz bu hususu ilgili belediyelere defalarca aktardık ve yardım istedik. Sorunun çözümü belediyelerin kendi elinde, ancak bu yönde kimse bir şey yapmıyor. Belediyelerimiz ruhsatsız lokantalarla mücadele çalışması başlatsınlar, zabıta ekiplerine gerekli görevlendirmeyi yapsınlar, gerekirse ekiplerle birlikte biz de gider, ruhsatsız lokantaların yerlerini tek tek gösteririz. Biz sorunun çözümüne yönelik böyle bir adım atmaya hazırız." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.