Maçın kırılma anı...

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım adınada dengeli bir futbol vardı.

BB Erzurumspor oyunu önde kurmaya çalışsada rakibin mücadeleci futbolu ve oyunu kendi yarı sahasında kabul etmemesi buna engel oldu. 25 dakikada Kemal ve Erdem'in sakatlanarak oyundan çıkması ardından İlk yarının sonlarına doğru Sinan'ın da sakatlanması yedek kulübesinden hamle hakkını bire düşürdü. Artık Ahmet hoca öyle bir hamle yapacaktıki hem sakatlanan Sinan'ın yerini dolduracak hemde sıkıntılı giden maçı koparacaktı.

Ve teknik Direktör Ahmet Yıldırım ikinci yarının ilk dakikasında beklenen değişiliği yaparak Sinan'ın yerine günün yıldızı Mehmet Albayrak'ı dahil etti. Böylelikle maçın dönüm noktasınada direkt olarak etki etmiş oldu.

Mehmet Albayrak oyuna girmesiyle rakibine her hava topunda üstünlük sağlayan Mert Nobre daha rahat oynamaya başladı. Nitekim Kral'ın attığı şık golde göğsüyle topu indirişi klasik Nobre işiydi. M.Albayrak ise oyuna girdikten sonra özellikle sol kanata deplase olarak oyunu açması 10 kişi kalan rakibin işini iyice zora soktu. 

Kaybedilen iki maçtan sonra ortak fikir şuydu; BB Erzurumspor topa hakim ancak hakim olduğu kadar etkin ve üretken değildi. Bugün ilk yarıda oynanan futbol yine bu tespit doğruladı. 

Ancak ikinci yarıdaki öne oynayan ve üretken BB Erzurumspor bu tezi askıya aldı. Tabiki açıkça söylemek gerekirse bunda rakibin 10 kişi kalmasının etkisinde oldu. 

Bugün kümede kalma mücadelesi veren rakip Tepecikspor oldukça istekli ve hırslıydı.

Ancak hem Erzurumspor'un ikinci yarıdaki pas oyunu hem 10 kişi kalmaları rakibin gardını düşürdü. Bu arada pas oyunu demişken Erdem'in yerine dahil olan Savaş Taga'yı da kutlamak lazım. Özellikle oyunu merkezden yönlendirerek oynaması  ikinci ve üçüncü Bölgenin daha aktif kullanılmasını sağladı. 

Seyircisiz oynayacağımız Sivas Belediye maçı oldukça zor geçecektir. Mutlaka erken gol bularak rahat oynamamız lazım. Yoksa geçen her dakika takımda stresi artmasına sebep olur.  Ayrıca golün gecikmesi Sivas gibi felsefinde önce oynatmamak olan bir takımın direncini iyice artıracaktır. 

Haftaya Ahmet hocayı zor bir karar bekliyor. Maçın yıldızı Mehmet Albayrak ile mi başlayacak yoksa kaptan yine hamle oyuncusu olarak mı kullanılacak?

Bekleyip göreceğiz... 

Şampiyonluk şansına değinecek olursak;
Biz kazanmaya devam edelimde rakibimiz elbet kaybedecektir...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Çetin 01 Ocak 1970 02:00

    Maalesef ki Erzurumun taraftar grubu olarak sayılan bazı gruplar kendi sitelerinden federasyon hakkında ve istanbul-zonguldak maçının hakemi hakkında yalan yanlış ifadeler kullanıyorlar.Hiçbir şekilde bu taraftar grupları takımda yer alan oyuncuları suçlamıyorlar.Eyy taraftar grubu senin futbolcu iyi oynamıyorsa veya galibiyetini koruyamayıp bir başka takımın beş puan arkasına düşüyorsa hakemlerin ne suçu var .Sen sivas ta ve ankara da iki farklı galipken yenemiyorsan bu durumun sebeplerini futbolcunda arıyacaksın.Eğer ki o maçları kazansaydın şimdi sen birinci olacaktın.Ayrıca ligin 16.sırasındaki takıma toplamda beş puan verdin .Soruyorum ilk beşte yer alan takımlardan hangisi karagümrük takımına bu kadar puan verdi ?Karagümrük erzuruma dua etsin .Sonuç olarak kendi futbolcunu, hocanı ve başkanı nı suçlayacağına sen gidiyorsun istanbul maçının hakemini ve federasynu suçluyorsun .Hedef şaşırtmayın taraftar grubu

  • çetin 01 Ocak 1970 02:00

    Bu takımın üst lige çıkma şansı yoktur.Çünkü ligin 16.sırasındaki bir takıma toplam da 5 puan veren bir takım üst lige çıkamaz.Buradan şunu söylüyorum Karagümrük takımı erzuruma dua etsin Erzurum kadar ilk beşte kendisine puan veren başka bir takım yok.Bu kadar para harcanarak kurulan Erzurumspor bu olmamalıdır.İstanbulspor bile bu kadar para harcamamıştır.Adamların taraftarı bile yok ama birinci sıradalar.Tebrik etmek lazım istanbulsporu

  • Selim 01 Ocak 1970 02:00

    Yenemiyorsan yenilme İstanbul ve Kocaeli maçlarında 1 puan bile alsaydık tablo şu ankinden iyi olurdu ama sağlık olsun bu takımın playofu garanti şampiyonluk için ise halen şansı %95 diyorum.