Erzurum Haber Girişi : 03 Nisan 2020 22:15

Mahmut Uçar: Sorumlusu biz değiliz

Mahmut Uçar: Sorumlusu biz değiliz
13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Başkanı Mahmut Uçar, “Piyasadaki fahiş fiyatın sorumlusu eczacı değildir. Bu ürünleri tüketicisine ulaştıran son nokta eczaneler günah keçisi ilan ediliyor” dedi.
Erzurumajans-13. Bölge Erzurum Eczacı Odası, Ticaret İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin eczanelere yönelik yaptığı hukuksuz denetimi Valiliğe bildirdiklerini açıkladı. 

Ticaret Bakanlığı, Korona Virüs nedeniyle talebi artan ürünlerde fahiş fiyat uygulaması yapan firmaların isimlerini ifşa etmişti. Erzurum’dan da 4 eczanenin listede yer almasından sonra 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası harekete geçti. Ticaret İl Müdürlüğü ve Büyükşehir’e bağlı zabıta ekiplerinin eczanelerde denetim yapamayacağını vurgulayan Oda Başkanı Eczacı Mahmut Uçar, konuyu Valiliğe ilettiklerini, bu hukuksuzluğun durdurulmasını istediklerini bildirdi.

AĞIR İTHAMLARDA BULUNUYORLAR

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Başkanı Mahmut Uçar, “Salgın başladığından beri kapısını ve gönlünü ardına kadar açan birkaç sağlık kuruluşundan biri biz eczacılarız. Biz ‘risk var eczanemizi açamayız’ demedik, demeyiz de. Çünkü biz tüccar değiliz. Hangi ilacı veya tıbbi malzemeyi kaça satacağımıza ve ne kadar iskonto yapacağımıza Sağlık Bakanlığı karar verir. Son günlerde Ticaret Müdürlüğüne ulaşan şikayetler yüzünden meslektaşlarımıza karşı ağır ithamlarda bulunulmakta adeta linç kampanyası yürütülmektedir. Bu linç kampanyasının konusu maske, dezenfektan ve kolonya gibi hijyenik ürünler. Piyasadaki fahiş fiyatın sorumlusu eczacı değildir. Bu ürünleri tüketicisine ulaştıran son nokta eczaneler olduğu için günah keçisi ilan edilen de eczacılar oluyor” dedi.

SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ 

Başkan Uçar açıklamasında şu ifadeler eyer verdi. “Aralık 2019 da aynı depoda 60 kuruş olan maske, yine aynı depoda 3,90 kuruş,elimizde bu faturalar mevcut, bu fahiş fiyatın sorumlusu biz değiliz, bizim olmadığımızı en iyi de devlet biliyor olmalı ki, şu an maske üreticilerin kapısında polis var. Elimizdeki eskiden kalan maskeyi 60 kuruşa almıştın, 75 kuruşa sat, sonra da git üzerine para koy yeniden 3.90 kuruşa al diyebilir misiniz? TCMB’na şunu diyebilir misiniz; 31 Aralık’ta 5.94 Kuruş’tan döviz almışsın bana ver sen git kendine 6.70 kuruşa yeniden al. Bu ne kadar abes ise 3.90 kuruş olan maskenin 75 kuruşa satılmasını istemekte o kadar abestir. Karaborsacı, fırsatçı ile mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz, bu mücadele de bilgi ve belge olarak yanınızdayız. Ama bunun yeri eczaneler değildir.”

HUKUKSUZ DENETLEME YAPSANIZ DA…

“Lütfen eczaneler Sağlık Müdürlüğü personeli başkanlığında denetlensin. Güçlü devlet ancak ve ancak ‘güçlü hukukuyla vardır.’ Biz eczaneler cansiperane hizmet veriyoruz, hizmet vermeye devam edeceğiz. Biz bir yemin ettik diploma alırken; “hastanın sağlığını baş kaygım olarak telakki edeceğime” diye. Bu yeminden dönemeyiz. Siz hukuksuz denetleme yapsanız da, bizi günah keçisi ilan etseniz de, bu yemine sadık kalacağımıza namusumuz ve vicdanımız üzerine and içmişiz.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Eren 01 Ocak 1970 02:00

    Hala daha tanesi 2-3 lira olan maskeyi 5 liraya satan eczaneniz var. Zabıtadan önce siz denetleyin o zaman içinizdeki çıkarcıları tespit edin de sonra açıklama yapın denetimlerin hukuksuz olduğu ile ilgili.

  • özerzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumda şuan tanesi 2 liradan maske bulmak mümkün ben vatandaş olarak herkes gibi çok rahat buluyorum eczaneler daha ucuza daha kolay bulabilir ceza yiyen eczaneler tanesini 5 liradan satıyorlardı zabıta çok yerine bi karar almış ve uygulamış valilik piyasa araştırması yaparsa fırsatçıları çok iyi tespit edebilir zaten Allah insanların zor anlarından menfaatlenenlere fırsat vermesin

  • Yunus 01 Ocak 1970 02:00

    Bırakın masumiyet ayaklarını. Bakkalda 75 kuruş olan Gripin eczanede 1,5₺, başka yerde 5-10₺ arası olan bebek pudrası sizde 20₺. Sizde herşey afaki, basit bir krem, diş macunu, ıslak mendil vs. her şey iki kati. Yazık el insaf elindeki kolonya stoku bulunmasına rağmen 2- 3 katı fiyatına satan essnaflar var bunların içinde tabi siz Eczacı efendiler de mevcutsunuz.

  • Cemil 01 Ocak 1970 02:00

    Demek ki içinizde 4 tane çekirdekten yetişme tüccar varmış.