Mavi halı!

Bugün size bir kaç dakikalık görüntü ve bir kaç fotoğraf karesi göstereceğim.

Öyle aman aman satırlar beklemeyin ki, yorumu zaten siz yapacaksınız.

Görüntü şu.

Ekranın sağ alt köşesindeki tarih 14 Şubat 2020’yi, saat ise 08.49’u gösteriyor. Yer Yakutiye Belediyesi önü.

Görevlilerden biri elinde süpürgeyle temizlik yaparken diğer ikisi de mavi halıyı seriyor.

Sonra bir kaç kişi beklemeye başlıyor. Bu sırada temizlik bitmiş oluyor ve makam aracı belediye binası önüne yanaşıyor. Kapılar açılıyor araçtan inen başkan mavi halıya basarak, belediye hizmet binasına giriyor. Ardından üst düzey misafirler gelip, gidiyor ve başkanın binadan ayrılmasıyla mavi halı kaldırılıyor.

“Eee.. Ne var bunda?” dediğinizi duyar gibiyim.

Tabi günümüz Türkiye’sinin bir klasiği haline geldi bu durum. Girin bakın arşivlere, hatırlayacaksınız turkuaz mavisine dönmeden önce ‘kırmızı halı’nın ne haberlere konu olduğunu.

Kimler geldi, kimler geçti o halının üzerinden.

Son ‘dönem medyası’nda kırmızı ya da mavi halı haberleri görmediğimiz için de unuttuk ve tabi çıplak gözle görsek bile bu durumu kanıksadık.

Neyse.

Dedim ya yorum sizin.


Gelelim fotoğraflara.

Bir depodayız.

Neredeyse ‘sıfır’ diyebileceğiniz türden kapılar, masalar, dolaplar, kitaplıklar, koltuklar, sandalyeler…

Hatta maket bile var. Hani şu Üç Kümbetler Projesi’nin maketi. O bile depoda çürümeyi bekliyor. Umarım projeyi çürütmezler!


İşte o mavi halıdan geçen başkan takdir hakkını kullandı ve hiç bir şekilde “eskiydi, kırıktı, iş görmezdi” denilemeyecek tüm bu malzemeyi bir çırpıda depoya kaldırdı.

Yerine de yenilerini aldı. İşte size israfın fotoğrafları. Tabi sorulacak bir yığın soru var ama fotoğraflar fazla söze gerek bırakmıyor.


Yine de soralım?

Niye? Niye, yeni malzeme alma ihtiyacı doğdu?

Yeni ürünler için ne kadar ödendi? İş kime ihale edildi? Yazık günah değil mi?

Ayrıca tarihi özelliği olan bina içinde de bir yığın çalışma yapıldı. Tüm bunlara gerek var mıydı?

Daha projeye uygun yapılıp yapılmadığı da bambaşka bir konu. 

Cevaplar gelirse harfiyen yazacağıma dair söz veriyorum.

Ve bir diğer fotoğrafa bakıyoruz.

Üzerinde ‘Yakutiye Belediyesi’ yazan ve logosu bulunan sarı yelekli işçiler, Palandöken Belediyesi sınırları içindeki doktorlar sitesinde peyzaj çalışması yapıyor. Tabi başkan doktor olunca meslektaşlarına ‘küçük bir jest’ yapması normal karşılanabilir lakin bu durum Palandöken Belediye Başkanı’nı rahatsız eder mi bunu bilmem.


Ama vatandaşı rahatsız eder, ediyor da!

Sonra bir başka fotoğrafa bakıyoruz.

Yine Yakutiye Belediyesi logolu iş makinaları, Nenehatun Köyü civarında iddiaya göre bir hekime ait özel bir çiftlik için çalışma yapıyor. Şimdi bu kamu yararı mı, yoksa hekim hatırı mı?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Yalnız kar küreyen kardeşimiz eli değmişken makam arabası olmayan yaya gezen sade vatandaşların yürüdüğü kaldırımı da küreseydi iyi olurdu.

  • Akın 01 Ocak 1970 02:00

    Kardeş yazılarını takip ediyorum ve teşekkür ediyorum sayende bilgileniyoruz Yakutiye belediyesi Rabia ana mahallesinde asfalt kazıma işlemi yaptı bir hafta önce asfaltı kazıdı gitti sağolsun yeni asfalt doktumu hayır hizmeti vermiyorsun bari var olan asfaltı söküp koca mahalleyi toz toprak içinde bırakmak nedir? Rabia ana mah Atatürk lisesi arkası asfaltsız toz toprak içinde belediyesini bekliyor !!!

  • Robin hood 01 Ocak 1970 02:00

    Üniversite de bir profesörün odasına girip bir de oraya bakalım milattan kalma raflar masalar sandalyeler vssss. Bunlar da bilim adamı..

  • Memmet 01 Ocak 1970 02:00

    Daha dur...Ne gördün...3 sene daha var... hem menzil de uzun...Doktor napsın...