Kültür-Sanat Haber Girişi : 25 Mayıs 2015 17:30

Mavi Kartaneleri yarışıyor

Mavi Kartaneleri yarışıyor
ÇOGEP kapsamında hazırlanan 'Mavi Kartaneleri Yarışıyor...'
Erzurumajans-ÇOGEP kapsamında hazırlanan 'Mavi Kartaneleri Yarışıyor' projesi ile gençlerin birlikte yaşama kültürün oluşturulması, ortak tarih bilincinin geliştirilmesi, sorumluluk alma duygusunun arttırılması, polis-çocuk iletişimini güçlendirmek, grup çalışması ve çok yönlü düşünebilme yetisinin geliştirilmesi ve gençlerin kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak hedeflenmekte.

Bu itibarla; Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan 'Mavi Kartaneleri Yarışıyor' projesi kapsamında, Erzurum'da eğitim gören çocuklarımızı kendi yaş gruplarıyla bir araya getirip polis radyosunda yapılacak bilgi yarışması programıyla hem eğlenmeleri hem de öğrenmeleri amacıyla 18 okulun katılımıyla Erzurum Polis Radyosu canlı yayınında her gün sabah 10.00-11.00 saatleri ile öğleden sonra 15.00-16.00 saatleri arasında bilgi yarışması düzenlenmekte. Bilgi yarışması her okul adına 2 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmekte olup, okul eşleştirmesi kura ile belirlenmiştir. Her okul Trafik, Spor, Tarih, Polis, Genel Kültür (Erzurum), Genel Kültür, Din, Edebiyat, Sağlık ve Bilim konularında 10 soru hazırlayıp soru havuzu oluşturulmuştur. Sorular oluşturulmuş havuzdan sorulacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.