Kültür-Sanat Haber Girişi : 28 Şubat 2015 14:59

Mavi Marmara şehitleri yadedildi

Mavi Marmara şehitleri yadedildi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından Mavi Marmara Şehitlerini Anma Gecesi düzenlendi.
Erzurumajans-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından Mavi Marmara Şehitlerini Anma Gecesi düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortaklaşa düzenlenen gecede Uluhan Kültür Merkezi oyuncuları tarafından Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde yaşanan olaylar sahneye konuldu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen, "Mavi Marmara Şehitlerini Anma Gecesi'ne Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, AK Parti Erzurum Milletvekili Aday adayları ile çok sayıda davetli katıldı.

MÜSİAD üyesi Abdulkerim Kavaz'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma gecesinde kısa bir açılış konuşması yapan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, Gazze halkı için yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince gerçekleştirilen saldırı sırasında 9 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini 50'ye yakın kişinin de yaralandığını hatırlatarak, "Türkiye'deki sivil toplumun mazlumlarla dayanışma adına sergilediği yürekli ve erdemli eylem, bu uğurda verdiği şehitlerde ileride herkes tarafından saygıyla yâd edilecektir. Mavi Marmara'da kazanan İslam dünyasıdır. Aslında kimlerin haktan ve adaletten yana olduğunu gösteren tarihi bir tanıklıktır" dedi.

Bayır, İsrail'in Mavi Marmara'yı durdurmuş görünse de aslında İslam dünyasını harekete geçirdiğini söyledi. Mavi Marmara'nın bölge ülkelerinde yarattığı siyasi ve jeopolitik etkilerin bugün halen devam ettiğini vurgulayarak; "İleriki yıllarda bunların siyasi tarihini yazanlar, 31 Mayıs 2010 gecesinin Türkiye'nin dünya siyasetine yeniden bir aktör olarak dönüşünün önemli bir anı olarak zikredeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Taner, Mavi Marmara gemisinin saldırıya İsrail askerleri tarafından saldırıya uğradığı sırada gemide bulunan iki Erzurumluyu da sahneye davet ederek verdikleri mücadeleden dolayı tebrik etti.

Daha sonra ise, Mavi Marmara'nın Türkiye'den çıkışı ile saldırıya uğradığı süreç, "Üçüncü fotoğraf Mavi Marmara" adlı oyunla sahnelendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.