Ekonomi Haber Girişi : 21 Eylül 2019 12:15

Memnuniyete göre kaynak!

Memnuniyete göre kaynak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinyalini verdiği düzenlemede harekete geçildi. Cumhurbaşkanlığı, rektörlerin performansını ölçmek için bir sistem kurdu.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, akademik yıl açılış töreninde yaptığı “Bazı üniversitelerimiz hâlâ kendinden beklediğimiz yere ulaşamamış durumda. Rektör atama kriterlerini çok daha yükseğe çıkararak adayları akademik ve idari bakımdan çok sıkı bir inceleme sürecinden geçireceğiz” sözlerinin ardından, incelemenin nasıl gerçekleşeceğinin detayları belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı, rektörlerin performansını ölçmek için bir sistem kurdu. Sistemde yükseköğretime geçiş yapacak öğrencilerin tercihlerine rehberlik eden Üni-Ver sonuçları ile tüm kamu çalışanlarının çalıştıkları kuruma dair memnuniyetlerini değerlendiren Kamu-Ver sonuçları yer alıyor. Kamu-Ver ile ölçülen 56 bin 488’i devlet, 9 bin 884’ü vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 66 bin 372 çalışanın memnuniyeti de kurulan sistem üzerinden rektörlerle paylaşılacak.

GÖRÜŞ ALINACAK

Asistanlardan idari personele, yönetimden öğrencilere kadar pek çok kişinin memnuniyeti, piyasanın mezun değerlendirmesi de sistemde yer alacak. Sistem üzerinden rektörlerin hedeflediklerinin ne kadarını gerçekleştirdiklerin de tespit edilecek. Rektörler, 1 yılın sonunda performanslarını kendine ait bir şifre ile sistem üzerinden görebilecek. Değerlendirmelerin sonucu olumlu ise kendilerine teşekkür edilecek, eğer kötüyse uyarılacak ve kendisini düzeltmesi için fırsat tanınacak.

RAPORLAR SUNULACAK

Memnuniyete göre de üniversiteye kaynak ayrılacak. Bütün bu değerlendirme raporları Cumhurbaşkanlığına da sunulacak. Şu an sistem rektörlerin büyük bir kısmına ulaşmaya başladı. Kısa zamanda bütün rektörlere ulaşması öngörülüyor.

"NE DEMEK ARENA, ÇOĞUNU DEĞİŞTİRDİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Üniversitesinde düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne katıldı. Kongrede konuşan Erdoğan “Daha Amerika keşfedilmemişken, Paris ve Londra’nın esamesi bile okunmazken İstanbul her alanda dünya merkeziydi. Avrupa’da insanlar içlerinde şeytan var diye cayır cayır yakılırken, İstanbul’da bırakınız insanları güvercinler, köpek, kediler bile şefkatle bağırlara basılıyordu” dedi.

Statlara ve kapalı spor salonlarına “arena” adı verilmesini eleştiren Erdoğan “Bazı dostlara öyle söyledim ‘Kapalı spor salonuna arena adını’ veriyorsunuz. Hiç düşünüyor muyuz bu ismi verirken. Ne demek arena. Bir çoğunu değiştirdik. Roma’yı biz arenalarıyla tanıyoruz ama bizim ecdadımız böyle şey inşa etmedi” şeklinden konuştu. Şehirlerin ortak bir ruhu ve şuuru olduğunu vurgulayan Erdoğan “Dikey mimari değil yatay mimari diyoruz. Toprağa yakın olmanın faziletini anlatıyoruz. Yaşanabilir marka şehirler mutlaka kuracağız. Bu dikey olursa kurulur diye bir mantık yok. Yatay mimari ile de bunu inşa etmemiz mümkün. Hem medeniyet izlerin koruyacak, hem modern döneme uyum sağlayacak şehirler kuracağız. Geleceğin dünyasında şehirlerini yenilerken şehir kültürünü şuurunu ve ruhunu korumuş devletlerin arasında yer alacağız” diye konuştu.

Damla Peker/Türkiye
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.