Menfaat cemaati

Bu aralar çevrenize şöyle bir göz attığınızda insanların yaşamına giren daha doğrusu kendilerine rota olarak belirledikleri yolun içinde olduğu bir grup var. Bu grubun adı menfaat cemaati. Üye sayısı gün geçtikçe artan, bir örgütlenme bu.

Kimler üye  bu cemaate peki?

Savcısından  polisine, askerinden doktoruna , öğretmeninden esnafına,öğrencisinden hizmetlisine , yaşlısı genci doğulusu batılısı milyonlarca kişi bu cemaate üye. 

Hedefi ne bu cemaatin?

Hedefi insanın, çıkarlarına ulaşmak için herşeyi yapabilmesi.

Yeri gelir bir okulda müdürün arkasından olmadık laflar üreten bir öğretmen toplantıda yağ ile bal olur. "Aman müdürün gözüne batmayayım ayağımı kaydırmasın. " Bu öğretmen üye bu cemaate.

Sendikaya üye olan bir memur sendika aidatını cebinden verince basar istifayı. Menfaat bitmiş üyelik bitmiştir. Bu memur da elamanı bu cemaatin.

Hayatında her dalavereye giren başka biri beş vakit namazı camide kılarak yapar vazifesini. Amacı müslüman gibi görünüp çevresindekileri etkilemektir. Bu adam da üye.

İktidarda hangi parti varsa o partinin düdüğünü çalanlar da üye bu cemaate. 

Kimisi de okumadığı halde sırf o grubun üyesi gözükmek için abone olur bir gazeteye. Bu abone de üye menfaat cemaatine..

Bu cemaatte asıl iş göz boyamak değil midir? Çıkarlar uğruna verilir savaş.

Menfaat cemaatinde önemli olan hedefe ulaşmaktır. Gerisi var ya da yoktur önemli değil.

Evet evet bakın etrafınıza hemen şimdi düşünün sizin  yanınızda da var bu menfaatçiler.

Dostlukları bu kelime üzerine kurulu olanlar.

Sizinle menfaat için muhabbet kuranlar.

Sırf sayısı artsın diye aranıza 'sızıntı' yapanlar.

Menfaat cemaati canım ülkemin iliklerine kadar işlemiş. Her kurumda birer ikişer temsilci bulundurur hale gelmiş. Gün geçtikçe de üye sayısı artan bir grup oluvermiş.  Yoklukla varlık ,menfaatçiler için ,varlıkta yokluk haline gelmiş. Var ise yok olacak, yok ise var olacak. Benden uyarması dostlar:Uzak durun bu menfaatçilerden. Cemaat olduklarına bakmayın.

BU DA BENİM BOMBA HABERİM

2014 yılı malum seçim yılı. Aday adaylarının isimleri az çok haberlere konu olmaya başladı bile. "Benden duymuş gibi olmayın "diyenlere inat ,"asıl benden duyun "diyorum. Aldığım kuvvetli bir istihbarata göre Milliyetçi Hareket Partisi'nin Palandöken  belediye başkanlığına aday olacak bir adaşım var.  Şimdilik sır gibi saklanan bu aday geçen hafta sayın Devlet Bahçeli'nin makamında bile bulunmuş.  Tabiri caizse oluru almış. Kendisini çok iyi tanıdığımı itiraf edeyim.  Adaşım yıllarca bu hareketin içinde bulunmuş, aynı zamanda Palandöken belediyesinin kurulduğu günden beri bir elemanı olarak  belediyeciliğe hakim biridir. Eminim ki isimler açıklanınca hem parti adına hem de Erzurum adına adaşımın adaylığı büyük bir KAZANÇ olacaktır. Demedi demeyin. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hüsam yazıcı 01 Ocak 1970 02:00

    bu menfaat cemaatini çok merak ettim

  • hasan ballı 01 Ocak 1970 02:00

    vedat bey iyi ki cevap vermemişsin :)

  • Vedat KARATAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    H.Ballı yazdıklarınıza cevap vermedim çünkü ne zaman cahillerle tartışsam hep kaybettim.

  • hasan ballı 01 Ocak 1970 02:00

    vedat bey.yazdıklarım size dokundu herhalde ki cevap veremeyip imlama taktınız.maşallah siz bu konuda çok dikkatlisiniz.baksanıza ilk yorumunuza.hadi ben de onları düzelteyim bari.Palandöken Belediyesine özel isimdir ve -ne eki ayrı yazılır."çoook" ne demek acaba "çok" mu demek istediniz yoksa? "seninde " burada "de" ayrı yazılacak.aynı şekilde "ihtimalki" de de "ki" ayrı yazılacak.ee bunlara bağlaç deniyor biliyorsun di mi? yav işe bak bana yuh bile demeyen bir yorumcuyu seviye olarak nerede göreceğimi şaşırdım kaldım.okuyun vedat bey ama boş okumayın.anlayarak sindirerek okuyun.

  • Vedat KARATAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Okuduğunu anlamaktan bahseden Hasan BALLI. Okuduklarınından minik bir gözlem çıkarma ayrıntısını yakalayabilseydin, birşey yazarken cümleye büyük harfle başlanacağını, noktadan sonra büyük harfle başlanacağını ve bunların bir yazının temel kuralı olduğunu biliyor olacaktın. Bu kadar hataya rağmen ben sana yuhh bile demiyorum, çünkü yuh bile bir seviyedir.

  • Ali Bakırcı 01 Ocak 1970 02:00

    Şunu söylemeliyim ki; yazdıklarınızda haklılık payınız var. Ancak Türkiye`de ve özellıkle Erzurum`da ne zaman bu tür cemaatler olmamış. Zaman gelmiş bunun adı `amcan-dayın var mı?` cemaati olmuş, zaman gelmiş bunu adı` adam kayırma` cemaati olmuş. Erzurum`da; bu, tarihe ve medeniyete beşiklik etmiş şehirde, insanların Belediyelerin çöp toplama işine bile girebilmeleri için referans(torpil)bulmaları gerekiyorsa bana kimse başkalarını yerip kendisini övmeye çalışmasın...Hepimiz Aynıyız.

  • hasan ballı 01 Ocak 1970 02:00

    tebrik ederim mükemmel bir yazı.altındaki yorumları okuyorum da çoğu okuyucu yazıyı anlamamış bile.hele vedat karaaş resmen saçmalamış.sanki yazar namaza karşıymış gibi bir hava oluşturmuş kendince.oysa o cümleyi dikkatli okumak gerekiyor.yazar namazı bile sırf menfaati uğruna kullananlardan bahsediyor."hayatında her türlü dalavereye giren kişi" diye başlıyor cümlesine.böylelerinin menfaati söz konusu demek istiyor.bu cümleyi genelleyip nasıl da tüm müminlere mal ediliyor yuhh yanii.

  • Vedat KARATAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Sevgili yazar! Palandöken Belediyesine belediyeciliği çoook iyi bilen ve seninde kendisini çok iyi tanıdığını söyleyip ihtimalki kazanırsa "ne menfaat devşiririm" beklentisine kapıldığın ve iddia ettiğin adaşın değil; Devlet Bahçeli aday olsa yine ka-zaaa-naaa-maz. Bu arada namazını beş vakit camide kılan bir mümin için nerenden çıktığı belli olan niyet okuma eylemini, sıradan bir eylem olduğu için kınamıyorum bile.

  • kaygısız 01 Ocak 1970 02:00

    Makamlara paraşütle adam indirenler Adam ayıranlar mümin kayıranlar secdeniz gücedir ibadetiniz riya bekleyip görelim kerimdir mevla

  • hasan kaleli 01 Ocak 1970 02:00

    evet pir ahmet sende üyesin ama menfaat cemaatine değil sen çok bilmişlik yani "UKALALIK GRUBU"na üyesi (senin dediğin gibi cemaat kelimesini ucuz işlerde kullanmamak için grup kelimesini kulandım. anlayamassın diyede açıklama yapma ihtiyacı hissettim.)

  • DADAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Tebrikler, yazı harika olmuş. Ne yazık ki durum bundan ibaret. Bana sorarsanız Hacı Bayram`ın müritlerini kurban etmesi gibi (Gerçekten bir kurban etme yok.) cemaatinde müritlerini kurban edip temizlik yapması şart. Yoksa bu üçkağıtçı ve çıkarcı kafalarla dini zarar veriliyor. samimi insanlarda var ama çok azınlık samimi olanlar. Şuan cemaatin hali içler acısı çünkü gerçekten ve riyasız Müslüman olana hasret cemaat.

  • Nurullah Özhan DURAK 01 Ocak 1970 02:00

    TASHİH: Efendimizin (a.s.m) Medine Yıllarında; civar şehirlerden bir reis, Efendimizden haberdar olunca etrafındakilere şöyle seslenmiş: "Gidip bakalım, eğer gerçekten bir Peygamber ise kendisine İMAN ederiz, yok bir Peygamber değilse İTTİBA eder gücünden yararlanırız." Menfaatçiler Cemaati hen zaman ve mekanda mensuplarını kolaylıkla bulacaktır. (İnsanlığa ışık tutacak, tümünü kucaklayacak, bütünleştirecek NİCE yazılarını bekliyoruz)

  • Nurullah Özhan DURAK 01 Ocak 1970 02:00

    Tashih: Efendimizin (a.s.m) Medine Yıllarında; civar şehirlerden bir reis, Efendimizden haberdar olunca etrafındakilere şöyle seslenmiş: "Gidip bakalım, eğer gerçekten bir Peygamber ise kendisine İMAN ederiz, yok bir Peygamber değilse İTTİBA eder gücünden yararlanırız." Menfaatçiler Cemaati hen zaman ve mekanda mensuplarını kolaylıkla bulacaktır. (İnsanlığa ışık tutacak, tümünü kucaklayacak, bütünleştirecek nice yazılarını bekliyoruz)

  • salih gürkan 01 Ocak 1970 02:00

    aşağıdaki yorumları okudum da sanki yazar malum bir cemaate laf atmış gibi bir izlenim oluşmuş. dikkatle okunursa bence yazarın asıl hedefinin menfaat kelimesi olduğu görülür.burada yazının başlığından dolayı önyargıyla yazı okunmuş herhalde.

  • ali yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    yazı çok hoş.kaleminize sağlık.nurullah bey bence yazarın Biji Türk milleti yazısı bütünleştirici bir yazı okumanızı tavisye ederim.

  • Nurullah Özhan DURAK 01 Ocak 1970 02:00

    Efendimizin (a.s.m) Medine Yıllarında; civar şehirlerden bir reis, Efendimizden haberdar olunca etrafındakilere şöyle seslenmiş: "Gidip bakalım, eğer gerçekten bir Peygamber ise kendisine İMAN ederiz, yok bir Peygamber değilse İTTİBA eder gücünden yararlanırız." Menfaatçiler Cemaati hen zaman ve mekanda mensuplarını kolaylıkla bulacaktır. (İnsanlığa ışık tutacak, tümünü kucaklayacak, bütünleştirecek yazılarını bekliyoruz)

  • kutluhan moroglu 01 Ocak 1970 02:00

    gerçekten çok güzel konulara deginmişsin kardeşim kula kulluk degil yanlızca allaha kulluk etmek lazım bu arda mhp nin palandöken adayı olacak kardeşimize cenabı hakktan başarılar diler rabbim yolunu açık etsin başarılar adaşına

  • yılmaz duran 01 Ocak 1970 02:00

    çok güzel bir yazı bence. fatih polat yazıyı iyi oku yazar burada kimseye hakaret etmiyor.menfaat üzerine hayatını kuranları eleştiriyor.bu yüzden başlığı menfaat cemaati bence. ama sen cemaati duydun ya hemen aklına malum cemaat geliyor.oysa yazıda bu kastedilmiyor. menfaat içerisinde hayatlarını sürdürenler eleştiriliyor.

  • KAYAHAN DİNÇER 01 Ocak 1970 02:00

    Rabbim önce MHP ye sonrada kim olursa olsun ki tercih edilen adayı mutlakaki değer taşıyan biridir yar ve yardımcısı olsun.Bu ERZURUM VE PALANDÖKEN için bir KAZANÇ olacaktır.

  • gökhan tunçkılıç 01 Ocak 1970 02:00

    degerli kardeşim agzına yüregine kalemine saglık senin gibi hormonsuz anadolu çocuklarına bu vatanın ihtiyacı var allah sayınızı artırsın bu arada palandökene aday olan kardeşimize adaşan rabbimden başarılar diliyorum

  • fatih sultan polat 01 Ocak 1970 02:00

    adaşının allah yolunu izini açık etsin

  • Fatih POLAT 01 Ocak 1970 02:00

    ne kadar ucuz,içeriği hakaretten öteye gitmemiş,kendi yandaşı olduğu siyası yapılanmaya atıfta bulunup benimsemediği tarafları hazmedemediği için ve fikredemediği için yalnızca küfreden bir yazar.... seni kınamıyorum bile...