Siyaset Haber Girişi : 07 Temmuz 2014 15:44

Merkez Partisi kuruldu

Merkez Partisi kuruldu
Merkez Partisi (MEP) Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, "Ben dindar bir cumhuriyetçiyim.
Ezurumajans-Türkiye'nin 81. siyasi partisi, Merkez Parti (MEP) adı ile kuruldu. Partinin Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, hep muhabbet iklimi içinde olacaklarını ifade ederek, "İstişare zemini içinde olacağız. Şahsı menfaatimiz yok. Huzurlu faaliyet içinde olacağız." dedi.

Partinin kuruluş toplantısı Balgat'taki genel merkezinde yapıldı. Genel Parti Başkanı Abdürrahim Karslı yaptığı konuşmada, siyasete başladıklarında belli ölçüleri olacaklarını söyledi. Karslı, "Şimdiye kadar siyasette kullanılan değerleri bir tarafa bıraktık. Milliyetçilik ve din temeline dayalı siyasetimiz yok, bizim siyasetimiz umumi değerlere istinat eden bir siyaset." dedi.

KURUCULAR ARASINDA ESKİ ANAP'LI, MHP'Lİ VE DSP'Lİ İSİMLER VAR

Kurucular Kurulu arasında eski ANAP'lı, MHP'li, DSP'li vekillerden İbrahim Özdemir, Uğur Aksöz, İrfan Demiralp, Hüsnü Yusuf Gökalp, Rıza Müftüoğlu, Aydın Tümen gibi isimler var. AK Parti'den ayrılan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de Merkez Partisi'nde yer alacağı iddia ediliyor. Merkez Partisi, Ankara eski Has Parti binasında faaliyete geçti. Merkez Partisi açılış törenine çok sayıda siyasetçi katıldı.  

"HAREKETİMİZİN AMACI: SAMİMİYET"

Basın toplantısında konuşan Merkez Partisi Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Merkez Partisi'nin kuruluş amacına ilişkin, "Harekatımızın esas amacı samimiyet. Ortak aklı üretmeye çalışacağız. Huzurlu bir faaliyette bulunacağız. Bundan sonra azarlanmayacak, kovulmayacaksınız. Bizim için hayat bir mektep olacak. Bu memlekette her şey olmak mümkün. Ama ahlaklı, hukukla yaşamak adeta mümkün değil. Ne olacağı hiç belli değil. İktidar ve muhalefetin ülkemizin getirdiği bu karmaşadan, bu sıkıntıdan kurtarmak için, vatan, namus, adalet, din için birlik ve beraberliğimizi tesis etmek için tüm insanlarla birlikte bir hayat tanzimi için Merkez Partisi olarak vekalet istemek için bugün kuruluşumuzu gerçekleştirdik" diye konuştu.

PROF. DR. ABDURRAHiM KARSLI KİMDİR?

10.12.1964 tarihinde Erzurum ilinin, Horasan kazasının Yıldıran köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra, ortaokulu Erzurum, Yavuz Selim Orta Okulu'nda, liseyi Erzurum ilinin Pasinler kazasında ( Pasinler Lisesi Matematik Bölümü ) bitirdi. 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kayıt yaptırdı. Karslı, akademik hayatına başladığı 1980 yılından bugüne değin akademik alanlarda başarı göstererek Prof. ünvanı sahibi olmuştur.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erzurumlu mustafa 01 Ocak 1970 02:00

    dolu dizgin geliyoruz akp,liler hepiniz hukuk önüne çıkacaksınız.yolsuzluklarınız herkes görecek....

  • Şeritat 01 Ocak 1970 02:00

    Komedeyn bunlar, ben sucuyum bucuyum diyen Musluman ise Din`den cikar. Elhamdulillah Muslumaniz, elhamdulillah sadece Şeriat diyoruz.

  • sabit 01 Ocak 1970 02:00

    hadi akp liler.temizleyin şimdi devleti de görelim.Valiliktan tutun en ücra köşedeki okula kadar sarılmış ağın için den nasıl kurtulacaksınız. işte partimizde kuruldu.şimdiye kadar siyasetin şerrinden allaha sığınırım diyorduk ama şimdi devir değişti değilmi???

  • dadas 01 Ocak 1970 02:00

    hayırlı uğurlu olsun.