Bölge Haber Girişi : 17 Aralık 2014 16:27

Mert'in katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

Mert'in katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi
Kars'ta geçtiğimiz Nisan ayında 9 yaşındaki Mert Aydın'ı öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen 23 yaşındaki Aykut B. hakkında hazırlanan iddianame Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Erzurumajans-Kars'ta geçtiğimiz Nisan ayında 9 yaşındaki Mert Aydın'ı tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen 23 yaşındaki Aykut B. hakkında hazırlanan 3 sayfalık iddianame Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Cumhuriyet Savcısı Samet Yılmaz tarafından hazırlanan iddianameye göre, küçük Mert'in yapılan otopsisinde ölü muayene raporuna göre, cinsel saldırı bulgularının tespit edilmesi ve "bağla" boğarak öldürdüğüne yer verildi.

ÖLDÜRMEDEN ÖNCE, MERT'İN TELEFONU İLE FOTOĞRAF ÇEKİMİ

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede Aykut B.'nin verdiği ifadeye göre, "Mert'i daha önceden tanıyorum, bir iş yerinden bir kaç defa alışveriş yaparken tanıdım. Digor pazarında gezerken Mert'i gördüm. Elimde bulunan 36 AV 079 plakalı aracın anahtarını sordu. Kendisinin eve bırakmasını söyleyerek araca aldım, bir süre sonra, Mert'in, 'Ben de aracı bende kullanabilir miyim' teklifi üzerine bir süre aracı kullandıktan sonra eve bırakmamı çok ısrar etti. Kendisine karşılık vererek tokat attım. Yolda kenarında bulduğum ipi Mert'in boynunu geçirerek bir süre tuttum. Mert'i tabyalara bıraktıktan sonra, ayrılarak araca yakıt aldıktan sonra Erzurum'a gittim."

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA, TABYALARA BIRAKTI

Cinayeti işledikten sonra, katil zanlısı Aykut B. Mert'in cansız bedenini Kars kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Ardahan yolu üzerindeki Karadağ Çöplüğünün hemen yanındaki boş bir tabyanın içine bıraktığını itiraf etti.

"BU YAPILANLARI AMCALARIMA ANLATACAĞIM"


İddianamede, Mert'in katil zanlısı Aykut B.'nin verdiği ifadesinde otomobil içerisinde cinsel tacizde bulunması üzerine tepki göstererek, "Senin bu yaptıklarını amcamlara anlatacağım" şeklindeki ifadelerine de yer verildi.

İddianamede, Mert Aydın'ın üzerinden alınan sevaplar ile sanık Aykut B.'nin alınan kan örnekleri Ankara Kriminal Polis Laboratuvarında yapılan raporlarda Aykut B.'dan alınan kan örneklerinin uyumlu olduğu yönünde rapor verildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

Katin zanlısı Aykut B. hakkında TCK'nin 82/1, 103/2, 103/4 maddeleri kapsamında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismar', 'Kişiyi Hürriyet'ten yoksun bırakmak', 'Çocuğu veya Beden, Ruh Bakamından Kendisini Savunamayacak şekilde öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istendi.

OLAY:

Kars'ta 6 Nisan günü babası Yolcu Aydın'ın işyerine yemek götüren Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan günü kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ çöplüğünün yanındaki boş bir tabyanın içinde bulundu. Boğularak öldürüldüğü anlaşılan Mert Aydın'ın katilini bulmak için polis kentteki MOBESE ve güvenlik kameralarını inceledi. Mert'in, babasının iş yerinden tanıştığı oto alım satımı yapan Aykut B. ile karşılaştığı ve kırmızı renkli 36 AV 079 plakalı hafif ticari araca bindiği tespit edildi. 12 Nisan gecesi gözaltına alınan Mert'in katil zanlısı Aykut B., 13 Nisan'da tutuklanarak güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevi'ne nakledilmişti.

Katil zanlısı Aykut B. önümüzdeki günlerde Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarılacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.