Medya Haber Girişi : 03 Mart 2018 16:00

Mete Yarar Erzurum'da konuştu: Yedi düvelle savaş halindeyiz

Mete Yarar Erzurum'da konuştu: Yedi düvelle savaş halindeyiz
Atatürk Üniversitesinde öğrencilerle buluşan güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Afrin’de şu an yedi düvelle savaş halindeyiz. Karşımızda sadece PKK yok. Birçok ülkeden özel olarak yetiştirilmiş blokla mücadele ediyoruz.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesinde öğrencilerle buluşan güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, "Tüm Yönleriyle Zeytin Dalı" adlı programda Türkiye’nin artık kendi sınırında bir terör örgütü kabul etmediğini belirterek tüm birimlerini sınır ötesinde çok rahat kullandığını söyledi.
 
Programda sunucu Pelin Çift’in sorularını yanıtlayan Yarar, artık savunma yapan bir Türkiye değil saldırıda olan bir Türkiye olduğunu ifade ederek "Biz DAEŞ’i bölgemizden temizledik 67 şehit verdik. Herkes soruyor Türkiye’de neden 14 aydır terör saldırısı olmuyor çünkü Türkiye artık sınırında kabul etmiyor yani kendi içerisinde bir terör örgütü kabul etmiyor. Hem milli istihbarat teşkilatı hem içişleri istihbarat birimleri hem JÖH hem PÖH hem de komando birliklerini çok rahat bir şekilde sınır ötesinde kullanıyor. Ben yıllardan beri asker olduğum dönemde şunu söylerdim biz neden kendi topraklarımızda bu adamların pis ayaklarını çiğnetmeye müsaade ediyoruz derdim. Afrin’e neden giriyorsunuz sorusunun cevabı aslında bu Cumhurbaşkanımız cevabını veriyor. Biz artık savunmada değiliz beklemeyeceğiz. Bundan sonra biz saldıran tarafız. Bundan sonra kim bize kefen biçmeye kalkışıyorsa mezarını kazsın" diye konuştu. 



"PKK ve PYD’ye terör örgütü diyemeyenler var" 

Türk askerine kimin saldırdığını bile yazmaktan kaçınanların olduğunu ifade eden Yarar "PYD’ye terör örgütü diyemeyenler PKK’ya terör örgütü diyemeyenler hala saldırıları yazarken ‘Türk askerlerine saldırdılar.’ Kimin saldırdığı yok. Bunu bile yazmaktan kaçınıyorlar. Bunu bile yazmaktan kaçınan insanlara ben şimdi barış hikayesi mi söyleyeceğim" dedi. 

"Bu ülkenin evlatlarını parayla satın alamazsınız" 



Ücretli askerlik hakkında eleştirilere yanıt veren Yarar "Askerlik mesleğine bir para biçemezsiniz. Hep şu soruyu soruyorum. Bacağınıza kaç para biçersiniz, bir kolunuza veya canınıza bir para biçsem verir misiniz? Bugün bölgede olan askerlerin neredeyse bütün çoğunluğu gazi. Ya Şırnak’ta gazi oldu ya Fırat Kalkanı Harekatı'nda ya Kuzey Irak’ta bazıları 2 kez gazi oldu. Bazıları 3 defa ama hiç biri ben görevi tamamlıyorum gideceğim demiyor bölge değiştirme hakları varken bile kullanmıyorlar. Bu ülkenin evlatlarını parayla satın alamazsınız" diye konuştu. 

Programa AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve üniversite öğrencileri katıldı.



REKTÖR ÇOMAKLI'YA ZİYARET

Program öncesinde Rektör Çomaklı ile bir araya gelen Pelin Çift ve Mete Yarar, Erzurum’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Dadaşlar diyarında çok güzel karşılandıklarını söylediler. Atatürk Üniversitesinde eğitim gören binlerce öğrenciyle bir araya gelecekleri için de heyecanlı olduklarını söyleyen konuklar, kendilerini misafir eden Rektör Çomaklı’ya teşekkür ettiler. 

Zeytin Dalı Harekâtının daha iyi anlaşılması açısından gerçekleşecek programın çok önemli olduğunu ifade eden Rektör Çomaklı, vatanımızın ve mazlumların savunulması için gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtına ülke olarak topyekûn destek vermemiz gerektiğine vurgu yaptı. 

Ziyaretin ardından programın gerçekleşeceği Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonuna geçen Rektör Çomaklı ve konuklarını, salonu dolduran öğrenci ve vatandaşlar karşıladı. 



Zeytin Dalı Harekâtının Arkasında Millî Bütünlüğümüz ve Gönül Coğrafyamız Var

“Suriye’deki olayların başladığı günden bu yana bölge ile ilgili hassasiyetini ve bölgede oluşabilecek yapılanmalarla ilgili kendi görüşünün ve kanaatinin cari olması gerektiğini ısrarla diplomatik yollarla dünyaya söyleyen Türkiye, birlik ve bütünlüğünü sağlamak üzere meşru müdafaa hakkı doğrultusunda başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı ile kendi yanı başında bir terör yapılanmasının gerçekleşmesine izin vermeyeceğini tüm dünyaya deklare etmiş bulunmaktadır” sözleriyle konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörizm ile yapmakta olduğu bu mücadeleyi her şeyden evvel açık bir insanî faaliyet olarak desteklemek gerektiğine vurgu yaptı. 

Zeytin Dalı Harekâtının arkasında millî bütünlüğümüz ve gönül coğrafyamız olduğunu söyleyen Rektör Çomaklı, devletimizin çok zor şartlar altında meşru bir vatan müdafaası yaptığını ifade etti. 

Çomaklı “Atatürk Üniversitesi olarak devletimizin, Cumhurbaşkanımızın ve kahraman şanlı ordumuzun yanında olduğumuzu ve desteklediğimizi bu program vesilesi ile bir kez daha vurgulamak isterim. Rabbim ordumuzu muzaffer, devletimizi ilelebet payidar kılsın. Huzur ve barışı temin edecek bu harekâtın kısa zamanda başarı ile tamamlanmasını temenni ediyor, şehitlerimize rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Programının konuşmacıları Pelin Çift ve Mete Yarar izleyicilere Zeytin Dalı Harekâtının kapsamından bahsettiler. Asker ve polisimizin Afrin kırsalında gerçekleştirdiği operasyonun zorluğundan bahseden Mete Yarar, sınırlarımızın terör örgütlerinden temizlenmesi ve Suriye’ye huzurun gelmesi açısından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtının önemine değindi. 

Yarar: “Şu an Zeytin Dalı Harekâtıyla, geçmişteki Fırat Kalkanı Harekâtının büyütülmüş bir resmini gerçekleştiriyoruz. Fırat Kalkanı Harekâtından belki 10 kat daha zor bir arazide operasyon yapıyoruz. Afrin’de şu an yedi düvelle savaş halindeyiz. Karşımızda sadece PKK yok. Birçok ülkeden özel olarak yetiştirilmiş blokla mücadele ediyoruz. 3 bin 500 kilometre karelik bir alanda inşa edilen beton tünelleri, teröristlerin yalnız başına yapması mümkün değil. Özel malzemelerle yapılan tüneller için çok ciddi rakamlarda maddi bir güç gerekiyor. Bu maddiyata YPG, PYD ve PKK’nın gücü yetmez. Operasyonumuzda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) teröristlerin 4’te birini etkisiz hale getirmiş durumda. İnşallah ordumuz geri kalanları da kısa sürede temizleyecektir. Türk halkı olarak buna hiçbir şüphemiz yoktur” dedi. 

Programın ardından Mete Yarar ve Pelin Çift, izleyicilerden gelen soruları yanıtladılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bilal AYKUT 01 Ocak 1970 02:00

    Değerli editör/administratör; siteniz mobil site olarak görünmesine rağmen bazı haberler masaüstü formatında olduğundan okunamıyor.Örneğin Mete YARAR/üniversite haberi.