Bölge Haber Girişi : 10 Şubat 2017 15:23

Meteoroloji'den Doğu'da çığ uyarısı

Meteoroloji'den Doğu'da çığ uyarısı
Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi ile dik ve eğimli yamaçlarda 'çığ düşme' riskine karşı dikkatli olunmasına karşı uyardı.
Erzurumajans-Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi ile dik ve eğimli yamaçlarda 'çığ düşme' riskine karşı dikkatli olunmasına karşı uyardı.

Yüksek basıncın etkisi altına giren doğuda, Sibirya soğukları bölgeyi terk etti. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi, bölgede yaşayanlara rahat bir nefes aldırdı. Bu yıl aşırı yağış ve soğukların yaşandığı bölgede nemin artması ile yer yer sis ve kırağı oluştu. Erzurum'un Pasinler ilçesindeki Toprak Su Araştırma Merkezi'nin olduğu bölge, dün gece sıfırın altında 16,4 derece ile Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Hava sıcaklıkları yine sıfırın altında olmak üzere Erzurum Tekman'da 14, Ardahan'da 10, Erzurum, Kars, Ağrı'da 9, Muş, Iğdır'da 6 dereceyi gösterdi. 

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürülüğü uzmanları, bugün Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin aralıklı hafif kar yağışının olacağını bildirdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceğini belirten uzmanlar, dik ve eğimli yamaçlarda 'çığ düşme' riskine karşı oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Hümeyra PARDELİ/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.