Bölge Haber Girişi : 14 Ocak 2010 01:21

Metin-2 Erzurum'da da yasak!..

Metin-2 Erzurum'da da yasak!..
Erzurum'da okula giderken kaybolduktan 6 gün sonra cesedi bulunan Musa ile gündeme gelen Metin 2 adlı oyun, Erzurum Valiliği’nce yasaklandı.
Erzurum Ajans-Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon kullanıcısı olan internet üzerinden oynan ‘Metin 2′ adlı oyunu yasaklandı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, artık 18 yaşından küçükler, oyunu oynayamayacak.

Erzurum’da Kasım ayı içerisinde meydana gelen Musa K. cinayetinde ‘Metin 2′ adlı oyun çok konuşulmuş, küçük çocuğun oyun şifresi için kaçırılmış olabileceği iddia edilmişti.
Sokağın tehlikelerine maruz kalan çocukların korunması, metin2 ve buna benzer şiddet, kumar, müstehcenlik içirikli oyunların, 18 yaş altı çocukların psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisini önlemek, eğitim öğretimin sağlıklı devamı ve kamu esenliğinin sağlanması ile ilgili olarak Erzurum valiliği’nin aldığı kararın amacı ve kapsamı ise şöyle açıklandı:

“Erzurum İli ve sınırları içinde sokakta yaşamak, çalıştırılmak ve dilenmek zorunda bırakılan çocukların, beden ruh ve ahlaki gelişimlerini, güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlayarak gerekli eğitimi aldırıp, toplumuma faydalı birer birey haline getirmek ayrıca çocukların alkollü içki, uçucu ve uyuşturucu maddeleri kullanma alışkanlığından, fuhuş, müstehcenlik, cinsel istismar ve tacize uğrama, hırsızlık, yaralama öldürme vb. sokakta olabilecek muhtemel suç ve tehlikelerden uzak tutmak, internet kafelerde ve elektronik oyun yerlerinde oynadıkları şiddet, kumar, müstehcenlik içirikli Metin2 vb. oyunların onsekiz (18) yaş altı çocukların psikolojik ve fizyolojik gelişimlerini olumsuz etkilerinden korunmasını sağlamak ve okullardaki eğim – öğretimin düzenli olarak devamını sağlayarak öğrenci ve eğitim ortamlarının huzur ve sükununu temin etmek. Bu karar Erzurum İli sınırları içerisinde on sekiz yaşından küçüklere alkollü içeceklerin, uçucu, çözücü ve yapıştırıcı nitelikli sentetik maddelerin satışını yapmak isteyen veya çocukları fuhuş, cinsel istismar, hırsızlık, yaralama, öldürme vb. olaylarda kullanan, dilendiren ve çalıştıranlarla bunlardan mal veya hizmet alan veya satanlar, internet kafe ve elektronik oyun yerleri ile öğrenci ve eğitim ortamlarının güvenliğini tehdit eden gerçek / tüzel kişileri kapsar.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.