Bölge Haber Girişi : 24 Şubat 2010 13:34

Mevlid Kandili yarın gece!..

Mevlid Kandili yarın gece!..
Bardakoğlu, Mevlid Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, 25 Şubat Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece, tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderilen, peygamberlik zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed'in Hicri Takvime göre doğumunun idrak edileceğ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, “Dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı modern dönemde, Kur’an-ı Kerim’i ve Peygamberimiz’in Sünnetini daha iyi anlamaya, bunun için de gönlümüzü Kur’an’a açmaya ve Sevgili Peygamberimiz’in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye ne kadar çok ihtiyacımız var” dedi.

Bardakoğlu, Mevlid Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, 25 Şubat Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece, tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderilen, peygamberlik zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed’in Hicri Takvime göre doğumunun idrak edileceğini belirtti.

Hz. Muhammed’i örnek almanın, ancak O’nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı daveti hayatımıza yansıtmakla ve güzel ahlakını bir bilinç ve hayat tarzı olarak davranışlarımıza mihver yapmakla mümkün olduğuna işaret eden Bardakoğlu, “Nitekim kendi aranızdan, size ayetlerimizi okuyan, sizi her türlü kötülükten arındıran, size Kitabı ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik” ayet-i kerimesinin dile getirdiği gibi, ilahi hitabı buluşturan Rahmet Elçisi’nin, aynı zamanda o kelamı açıkladığını ve onun hayat veren mesajını bizzat yaşayarak aktardığını kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.