MHP aslında neye 'hayır' dedi!

MHP, AK Parti'ye tüm kapıları kapattı ya acaba iyi bi şey mi yapmış oldu, yoksa baltayı kendi ayağına mı vurdu?

İflah olmaz müzmin AK Parti muhalifleri cephesinden bakarsanız durum tam olarak şudur:
"Oh olsun. Bravo şu MHP'ye. AK Parti'yi ne de güzel kovdu!"

Bütün planlarını "Tayyip düşmanlığı" üzerine kurguladıkları için kendilerince AK Parti'ye atılan her gol mübarektir, milli bir hamledir ve de tarihi bir görevdir!

Bu yüzdendir ki dün Devlet Bey'in, Davutoğlu'nun yüzüne kapıları çarpmasını düğün-bayram havasında karşıladılar!

Peki bu durumdan kısa ve uzun vadede ya Türkiye zararlı çıkarsa ne olacak?
Daha açıkça söyleyelim:

Koalisyon kurulamadı. Dahası  MHP erken seçim şartıyla bile AK Parti'ye azınlık hükümeti için destek vermeyeceğini ilan etti. Peki bu durumda işler bugünkünden de beter bir hal alırsa bunun sorumlusu kim olacak? İflah olmaz "Tayyip düşmanları"nın dünyasında bu ve benzer muhtemel gelişmelerin hiç bir değeri yok. Onların tek derdi davası Tayyip Erdoğan'ın kaybetmesi!

MHP, kurumsal kimliği de olan bir parti ve temeli olan bir siyasi hareket... Dolayısıyla dün aldığı bu çok tartışmalı kararın kendi tabanında yapacağı yankıyı elbette hesap etmiştir. Buna kimsenin bir itirazı olamaz. Öyle ya seçimlerde hiç kimse Bahçeli yerine bunun hesabını vermeyecek.

Herkesin kararına saygı duyuyoruz. Lakin kişisel kanaatim şudur:
MHP, 7 Haziran akşamından başlayarak kendini bağlayacak peşin hükümlü açıklamalar yapmak yerine, ülkenin ali menfaatleri uğruna daha serinkanlı hareket edebilir ve ortak aklın öngördüğü AK Parti-MHP koalisyonuna  kapıları kapatmayabilirdi. Çünkü her iki partinin tabanı bu yönde bir irade ortaya koymuş ve partilerinden de bu irade doğrultusunda hareket etmelerini beklemişti.

Millet de hayal kırıklığına uğradı...
MHP daha seçim sonuçları belli olmadan tüm köprüleri atmıştı. Bugün Türkiye sancılı bir sürecin içindedir. Bunu fırsat ve ganimet olarak gören terör örgütleri her türlü alçaklığı yapıyor ve daha da yapacağa benziyorlar. Türkiye tam da ateş çemberinin içine hapsedilmek istenirken MHP'nin sıradan siyasi nedenler yüzünden ülkeyi hükümetsiz bırakmaya çalışması, bugün olmasa bile tarihin esaslı bir şekilde hesap soracağı bir paradokstur.

Elbette her gecenin bir sabahı, her illetin bir ikbali vardır. Türkiye öyle ya da böyle bu girdaptan da çıkacaktır. Bütün mesele, ülkenin bu en zor zamanında kimin daha çok vatanını sevdiği kimin slogan attığıdır.Bu sebeple evet; en doğru şey halkın iradesine başvurmak ve çareyi bütün bir milletin sağduyusu ve vicdanında aramaktır. Çünkü orası doğru bir adrestir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • admin 01 Ocak 1970 02:00

    Mhp aslinda sener bey size hayir demis anladin

  • Buzlu25 01 Ocak 1970 02:00

    Mhp erken seçimde tokadı yiyecektir. Ak Parti`ye oy vermeyi düşünmeyen binlerce insan Bahçeli`nin üstün siyaseti ve vatanseverliği(!) nedeniyle Ak Parti`ye dönecektir. Burada Akpkk diyen veya terörü Akp`ye bağlayan yorumcu gardaşlarım neyin peşindesiniz? Mhp Erzurum`dan ve Elazığ`dan başka hangi ilde oy alabildi Doğu`da? Gerçek milliyetçilik 81 ilde adının geçmesidir.

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    benim yorumu naaptınız aga hoşlanmadınzmı

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    sayın şener yoksa akp den milletvekilliğine mi oynuyorsun aksi olsaydı gazetecilik vasfındaki objektiflik ilkesini bukadar al aşağı etmezdin

  • dad 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın şener... Unutma koalisyona MHP hayır demedi!!! Kabul edilmesinde hiçbir sakınca olmayan aksine çok şey kazanılacak olan 4 maddeye hayır diyen AKP hayır dedi...

  • Ersin 01 Ocak 1970 02:00

    Şener bey yazılarınızı takip edıyorum bır Erzurum bır Erzurumlu olarak ama artık lütfen objektif bakmaya sızı davet edıyorum 7 haziran seçimlerınde AKP nun mılletvekılı Adaylarına bır bakın kımlermiş ve hdp nun Adaylarına bakın onlar kımler sonra düşünün ve suçu MHP ye atın açılım denen süreci başlatan kımler yolsuzluk yapan kımler Ergenekon balyoz davalarını açan kımler ve bu dava sonucları ne oldu söz hala güçlünün yanındasınız belkıde beklentılerınız var bılemıyorum ama sevdamız TÜRKIYE ve ERZURUM şa bence olan olayları kımsenın etkısı Altın`da kalmadan bır dağ düşünün saygılarımla

  • A.GÜZELHAN 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın : Şener köşe yazarı mısın felaket yazarı mısın anlamadık . Nedir bu MHP düşmanlığın. Veya güç hayranlığın. 4 tane şart koydu MHP onu da vatanını devletini seven tüm vatandaşlar takdir etmeli. Sen neden bunları kabul etmekten imtina ediyorsun. Sanki MHP hiçbir şart koymasaydı reisi Cumhur hükümetin kurulmasına müsaade edecekmiş gibi. Allah`tan kork vazgeç değirmenlere su taşımaktan. Vazgeçin MHP düşmanlığından.

  • Soner 01 Ocak 1970 02:00

    Vay arkadaş. Yazıyı okuyunca ufkumun ne kadar geniş olduğunu farkettim. Gerçi bu konuda yazdığınız yazıların ana fikri kimlerin tetikçiliğini yaptığınızın delili olarak hafızamıza yerleşmektedir. Diğer yandan cahilin en büyük vasfı her konu hakkında konuşmasıdır. Peki sizce Galatasaray bu kadroyla başarı sağlar mı ?

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Kimsenin hayal kırıklığına uğradığı yok sen işe bak.zaten tayyip beyin istediği seçimdi oda oldu.boşuna ayak yapmaya gerek yok...

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    27 mayısın ürünü mhp olmasaydı,pkk da olmazdı.

  • dadaş çelik 01 Ocak 1970 02:00

    ahmet kardeşime katılıyorum ayrıca hikayede geçen adamın dediği gibi`` hiç mi hırsızın suçu yok hakim bey siz hırsızı bırakmış bana bakıyorsunuz``

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Çözüm surecini mhp başlattı haburda pkk lilari mhp alkisladi Dolmabahçe mutabakatı ni mhp yapti turk bayrağı indirip yakanlara mhp tepki gostermedi aponun heykeline mhp bronzdandir bişey olmaz dedi yuzde 41 oyu mhp aldi.mhpye ne verdinki ne istiyon sayin yazar.

  • Ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    Millet hayal kırıklığına uğramadı sen sıkıntı yapma mhp kimseye kapısı kapatmadı akpkk nın mhp nin 4 maddesi işine gelmedi pkk nın 10 maddesini kabul edenler ülkenin geleceğini ilgilendiren 4 maddeye hayır dedi sonuç budur