Siyaset Haber Girişi : 11 Şubat 2019 15:45

MHP liderine 121 yıllık hediye

MHP liderine 121 yıllık hediye
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli’ye, partilerinin 50.yılı anısına Mustafa Kemal Atatürk’ün de beylik tabancası olarak kullandığı ‘Hareketli Nagant’ tabancası hediye etti.
Erzurumajans-MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından hediye edilen silah bir dönemin en ünlü markaları arasında yer alıyor.

Sözcü'nün haberine göre, Mustafa Kemal Atatürk'ün de beylik tabancası olarak kullandığı ‘Hareketli Nagant' halen Samsun'daki müzede sergileniyor.

Atatürk'ün silahı Rus yapımı olarak bilinirken MHP liderine hediye edilen ‘Hareketli Nagant’ın Belçika yapımı olduğu öğrenildi. Yalçın ailesi tarafından MHP liderine 50. yıl hatırası olarak hediye edilen silahın mermilerinin de orijinal olduğu bildirildi.

121 yaşında ve koleksiyon değeri de bulunan ‘Hareketli Nagant' özellikle koleksiyoncuları tarafından şimdiye kadar üretilen en değerli silahlar arasında gösteriliyor.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.