Siyaset Haber Girişi : 19 Ekim 2016 18:24

Milletvekili Ilıcalı, süt tozu fabrikası için ilk adımı attı

Milletvekili Ilıcalı, süt tozu fabrikası için ilk adımı attı
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.
Erzurumajans-Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Besicilerin taleplerini dinleyen Ilıcalı, Besiciler Birliği tarafından inşa ettirilen hayvan satış alanında incelemelerde bulundu.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emrullah Akpunar ve üyeleri ile bir araya gelen Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, üreticilerin taleplerini dinledi. Üreticiler ellerinde kalan sütler için istedikleri fiyata alıcı bulamadıklarını, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak zor durumda kaldıklarını belirterek Milletvekili Ilıcalı'dan bu sorunun çözülmesi için talepte bulundular. Talep üzerine Ilıcalı, süt tozu fabrikasıyla bu sorunun çözülebileceğini söyledi. İlgili birimlerle de telefon görüşmesi gerçekleştiren Prof. Dr. Ilıcalı, Erzurum'da bir ilk olacak süt tozu fabrikası için ilk adımı attı. İl Tarım Müdürü Osman Akar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörü Dr.Atilla Özlü, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emrullah Akpunar ve üyeleri ile bir toplantı yapan Mustafa Ilıcalı, süt tozu fabrikası projesinin en yakın zamanda hizmete girmesi için yol haritasını belirledi.

Hayvan Satış Alanına Tam Not

Milletvekili Ilıcalı, Besiciler Birliği tarafından inşa ettirilen, 6 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık alanı olan, içerisinde hayvan otellerinin bulunduğu ve günlük 3 bin hayvanın pazarlanabileceği hayvan satış alanında da incelemelerde bulundu. Mülkiyeti Erzurum Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne ait olan ve 7.5 milyon liraya mal edilen hayvan satış alanı Ilıcalı'dan tam not aldı. Yatırımların gurur verici olduğunu söyleyen Ilıcalı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emrullah Akpunar'ı tebrik etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.