Siyaset Haber Girişi : 28 Mart 2017 18:30

Milletvekili Ilıcalı gençlere 18 maddeyi tek tek açıkladı

Milletvekili Ilıcalı gençlere 18 maddeyi tek tek açıkladı
AK parti erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi'ndeki öğrencilere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.
Erzurumajans-AK parti erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi'ndeki öğrencilere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı. Ilıcalı, yaptığı sunumla gençlere değişen 18 maddeyi tek tek açıkladı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, aynı gün içerisinde Atatürk Üniversitesi Edebiyat, Fen ve Spor Bilimleri Fakültelerinde öğrencilerle bir araya geldi. Milletvekili Ilıcalı, Cumhurbaşkanlığı Sisteminin amacını, hedefini, yöntemini ve 18 maddelik değişimi tek tek yazarak anlattığı sunumuyla gençlere seslendi. Parlamenter Sistemde yaşanan sorunlardan yönetimdeki çift başlılığa, siyasi istikrarsızlıklardan ekonomik krizlere kadar mevcut sistemdeki birçok sorunun detaylıca anlatıldığı sunumumun ardından Spor Bilimleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Osman Elmalı, Milletvekili Ilıcalı'ya teşekkür ederek "Ülkemizin dar boğazdan geçtiği bu kritik dönemde insanların bilinçlenmesi, bilgilenmesi için herkesin elinden geldiği kadarıyla bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. Sayın vekilim de bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Sabah erken saatlerden gece geç saatlere kadar her kesime hitap ediyor. Sayın vekilimizin kendisi de akademisyen olduğu için buradaki gençlerin dilinden anlayan biri olarak, bu konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Vekilim anlattı, gençler ikna oldular. Hiç soru sormadılar çünkü zihinleri rahatladı. Şu kritik dönemde elini taşın altına koyup durmaksızın çalıştığı ve bize de bu anlamda bir bilgi sunumu yaptığı için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Özdemir'de Ilıcalı'nın sunumuyla ve verdiği örneklerle hayırcıları ikna edebileceğini belirterek "Öncelikle size hocam diye hitap etmek istiyorum çünkü sizde bir akademisyensiniz ve bizim hocamızsınız. Bugün ki konuşmanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Özellikle şunu söylemek istiyorum; konuşmanızı dinlerken 'acaba ben hayırcı olsaydım nasıl düşünürdüm' diye düşündüm ama konuşmanızda herşeyi açık seçik anlattınız o kadar ikna ediciydi ki eğer 'Hayır'cı olsaydım 'Evet'e dönerdim. Dolayısıyla şu kanaate vardım; bu konuşmalar yaygınlaştırılırsa o 'Hayır'cıların özellikle kararsız olanların 'Evet' diyeceğine inanıyorum. Hakikaten yeni bir sistem kuruluyor. Bu sistemin Türkiye'yi uçuracağını düşünüyorum. Sizin verdiğiniz örnek çok güzel bir örnekti, öğrencilerinde çok hoşuna gitti. Hayırcıların 'rejim mi değişiyor?' sorusunu çok iyi bir şekilde açıkladınız. Bu açıklamalar bu şekilde devam ettiği sürece vatandaşlarımızın canıgönülden 'Evet' diyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Fakülte Dekenlarına ev sahipliklerinden dolayı teşekkür eden Milletvekili Ilıcalı, "Bizim için güzel bir ortam ayarladınız. Hocalarımıza öğrencilerimize faydalı olabilecek bir sunum yaptığımızı düşünüyorum. Geçen hafta Fransa programımda farklı bir kitle vardı. Kararsızlar çoktu. Detaylı sunum yapınca kararlarının değiştiğini söylediler. Böylece üniversitelerde de bu sunumların çok yararlı olacağını düşündüm" diye belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.