Siyaset Haber Girişi : 03 Mayıs 2016 18:45

Milletvekili Taşkesenlioğlu'ndan Miraç Kandili mesajı

Milletvekili Taşkesenlioğlu'ndan Miraç Kandili mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü Zehra Taşkesenlioğlu, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü Zehra Taşkesenlioğlu, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Milletvekili Taşkesenlioğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Miraç; Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in Rabbimizin huzuruna kabul edilişini temsil eder. Bu mübarek gün, bizlere mana âleminden yükselip ilahi rahmete erişmenin Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini de hatırlatır. İnanç, ahlak ve maneviyat dünyamızın, barış ve huzur içinde birlikte yaşamamızın vazgeçilmez değerlerine işaret eden ilahi emirleri yaşamak ve yaşatmak, bizlere miracın manevi atmosferini teneffüs etme imkânı sağlamaktadır. Miraç; Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur, varlığın özüne ve anlamına yolculuktur. Miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır. Miraç gecesi duygu ve düşüncelerimizi yenileyerek ilahi rahmeti kazanacak işler yapmamız, kulluk bilincine ulaşarak dua ve niyazda bulunmamız için de güzel bir fırsattır. Manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere bu gecenin huzur getirmesi temenni ediyor, Miraç Kandili'nin insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna, bütün müminlerin de arınmasına ve affına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.