Bölge Haber Girişi : 26 Temmuz 2010 00:04

Milli Atlet Palandöken'de mahsur kaldı!..

Milli Atlet Palandöken'de mahsur kaldı!..
Türk atletizminin gururu Elvan Abeylegesse'nin içinde bulunduğu taksi, uluslararası yarışlara hazırlandığı Palandöken'de sağanak yağışın ardından oluşan selin ortasında kaldı.

Erzururm Ajans-2008 yılındaki Pekin Olimpiyatları'nda tarihe geçen 'çifte gümüş madalyalı' olimpiyat zaferinin ardından Berlin'de yapılan Dünya Şampiyonası'nda talihsiz bir sakatlık geçiren Elvan Abeylegesse, yaklaşık 2 aydan beri deniz seyivesinden 2 bin metre yükseklikteki Palandöken yaylası'nda kamp yapıyordu. 26 Temmuz- 1 Ağustos'da Barselano'daki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 5 ve 10 bin metrelerde koşacak olan Elvan Abeylegesse, İstanbul'a gitmek için taksi çağırttı.

Elvan, bugün saat 13.00 sıralarında Palandöken'de kaldığı Palan Otel'den havalimanına gitmek üzere Fikri Güven yönetimindeki 25 T 1306 plakalı taksiye bindi. Ancak Elvan'ın içinde bulunduğu taksi bir süre ilerledikten sonra, etkili yağışın ardından Palandöken Dağı'ndan gelen sel sularının ortasında kaldı. Taksi, dere yatağının kayak pisti yapılmasından dolayı ortaya çıkan taşkınla gelen kayaların üzerinde kaldı. Sürücü Güven, aracını hareket ettiremedi. Zaman taşkınla gelen kaya paçaları da Elvan'ın içinde bulunduğu taksiye çarptı. Taksi yarıya kadan suyun suyun altında kalırken, büyük korku yaşayan Elvan, daha sonra 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile ilgili yatırım çalışmalarında görevli işçiler tarafından kepçe ile yaklaşık 1 saat sonra kurtarıldı.

Taksiden çıkarılıp iş makinesinin kepçe kısmına alınan Elvan, bu şekilde, işçilerin barındığı karavana götürüldü. Burada ıslanan üzerini değiştiren ve işçilerin verdiği eşofmanı giyen Elvan, daha sonra yakında bulunan Dedeman Ski Lodge Oteli'ne geçti.

ELVAN: ÇOK KORKTUM

Olayın şokunu üzerinden atamayan Elvan'ı otelde ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Daha sonra Fatih Çintımar, Elvan'ı alarak yine Palan Otel'e götürdü. Bir anda selin içinde kaldıklarını anlatan Elvan, "İstanbul'a gitmek için otele taksi çağırdım. İstanbul'dan yarın Avrupa Atletizm Şampiyonası için Barsenola'ya uçacaktım. Yağmur vardı ama şiddetli değildi. Otelden ayrıldıktan kısa bir süre sonra Palandöken'den gelen selin ortasında kaldık. Çok korktum. Taksi şoförü beni kurtardı. Sonra bir kepçe geldi, ona binerek kurtuldum. Akşam uçağı ile İstanbul'a gideceğim. Çarşamba günü yarışlar var" diye konuştu.

ÇAKAN ŞİMŞEK MÜDÜRÜ KORKUTTU

Röportaj yapıldığı sırada çakan şimşek ve gök gürültüsünden korkan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, "Havalimanına giderken sele kapılmışlar. Elektrik direklerin devrilmesi ve kayaların gelmesi yüzünden mahsur kaldılar. Buradaki işçiler sağolsun kepçeleriyle Elvan'ı kurtarmış. Bir müddet karavanda bekliyor. Sonra otele geçiyor. Şimdi elbiselerini değişmek için otele götürüyoruz. Çok büyük bir tehlike yok. Ama müdahale edilmeseydi, ölümden dönme değil ama bu kadar ünlü bir sporcunun yaralanması, sakatlanması bizi üzerdi" dedi.

TAKSİCİ: ÖLÜMDEN DÖNDÜK

Elvan'ı taksi ile havalimanına götürürken ölümden döndüklerini belirten taksi sürücüsü Fikri Güven, "Otelden taksi istediler. Şehirden Palandöken'e çıkarken hiçbir şey yoktu. Milli atletimizi aldım, aşağı inerken orada mahsur kaldık. Taksi taşların üstüne çıktı. Selin içinde kaldık. Ölümden döndük. Halimi görmüyor musun? İşçilerin elbisesini giydim. Telefonum herşeyimi su götürdü" diye konuştu.

METEOROLOJİ UYARDI, ERZURUM'U SEL GÖTÜRDÜ

Bir haftadan beri sağanak yağışların etkili olduğu Erzurum'da kriz merkezinin saat 12.00 ile 18.00 arasında sel, taşkın ve yıldırım uyarısında bulundu. Uyarının ardından Erzurum'un Palandöken Dağı etkin yağış aldı. Yaklaşık yarım saat kadar süren sağanak yağışın ardından dere yatakları menfeze alınarak kayak pisti yapıldığı için dağdan gelen kayalar, menfezin ağzını kapattı. Pistler ve asfalt yolu kapatan sel, beraberinde kayaları taşıdı. Yol kenarında bulunan elektrik direkleri devrildi, heyelan meydana geldi. Erzurum'un büyük bir bölümünde yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı. Cadde ve sokakları sel aldı, vatandaşlar otomobillerinde mahsur kaldı. Mahsur kalanlar, kamyon ve iş makinaları ile kurtarıldı. Erzurum'un Bingöl ve Kars karayollarında da ulaşım kısa süreli durdu. Belediye Fen işleri, sivil savunma, İtfaiye ve Tedaş görevlileri, sel sonrası hasarı gidermeye çalışıyor. (Kaynak: Turgay İpek- Milliyet)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.