İlçeler Haber Girişi : 31 Ağustos 2015 16:09

Mimar Başkanın estetik kaygısı

Mimar Başkanın estetik kaygısı
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, muhtelif semtlerde yapılan kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi.
Erzurumajans-Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, muhtelif semtlerde yapılan kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediyenin yaptığı her işte gösterdiği estetik kaygıyla farkındalık oluşturan Ali Korkut, Palandöken hastanesi arkasındaki yapılan çalışmada ince işçilikten uzak kaldırımların yeniden ele alınması talimatını verdi. Çevre esnafına takip sorumluluğu yükleyen Korkut, "Bakın sizin yanınızda talimat veriyorum. Şayet böyle kötü işçilik çıkarılırsa izin vermeyin." dedi.

Yakutiye Belediyesinin Mimar Başkanı Ali Korkut, çeşitli semt ve sokaklarda yapılan kaldırım çalışmalarını inceledi. Bazı semtlerde yapılan işler için beğenisini belirtirken bazı sokaklarda yapılan kaldırımların yeniden ele alınması talimatını verdi. Yüklenici firma yetkilisine çıkışan Korkut, "Böyle işçilik olur mu? Gözünüz bunları görmüyor mu? Yazık günah, bu kamunun malı" diye çıkıştı. Palandöken hastanesi arkasında yapılan kaldırım çalışmasını inceleyen Ali Korkut, ince işçilikten uzak, üzerinde çimento kalıntıları bulunan çalışmanın yeniden elden geçirilmesini istedi. Yüklenici firma yetkilisine hatalarını tek tek gösteren Ali Korkut, kaldırım üzerinde bulunan esnafa yenide yapım talimatı verdiği işçiliğin kontrolü sorumluluğunu yükledi. Korkut, "Sizin yanınızda talimat verdim, bu basamaklar yeniden yapılacak. En küçük bir hata olursa yaptırtmayın. Kapınızın önünde yapılan işe sahip çıkın. Çünkü bu kamu malı ve herkesin bunda hakkı var. Şayet yeniden yapılan basamaklar ve kaldırım üzerindeki hatalar düzeltilmezse işin bedelinin ödenmeyeceğini bilin" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • he he nedemessin 01 Ocak 1970 02:00

    MECLİS kararı ile kaldırım satan mahkeme kararını uymayan yolun ortasına düşecek apartmanlar yapımına izin veren mimar başkan erzuruma çok bile

  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başkan kent meydanı ilk başta çok güzeldi gurur vericiydi şimdi ise estetik fazla yeşilden ve havuzdan dolayı kayboldu ayrıca korkuluklar tam bir ucube ve lalapaşa caminin önündeki yeşilliği kaldırıp yol yapmanız gerekir havuzbaşı istikametinden gelip menderese çıkmak için yeşillikler yolu kesmiş vaziyette bir vatandaş olarak çok kötü oldu diyorum selam ve saygılarımla