Erzurum Haber Girişi : 23 Ekim 2014 14:24

Müftü Çınar: Müslüman devamlı tüketen değil üreten insandır

Müftü Çınar: Müslüman devamlı tüketen değil üreten insandır
Erzurum İŞKUR müdürlüğü tarafından organize edilen 3. Erzurum kariyer günleri ve İstihdam Fuarı'nda Erzurum Müftüsü Hasan Çınar tarafından katılımcılara İslam'da "işçi ve İşveren İlişkileri" konusunda bir sunum yapıldı.
Erzurumajans-Erzurum İŞKUR müdürlüğü tarafından organize edilen 3. Erzurum kariyer günleri ve İstihdam Fuarı'nda Erzurum Müftüsü Hasan Çınar tarafından katılımcılara İslam'da "işçi ve İşveren İlişkileri" konusunda bir sunum yapıldı.

İslam'ın ticaret hayatımız boyunca hem işveren olarak hem de işçi olarak dikkat etmemiz gereken bir takım haklardan bahsettiğini söyleyen Çınar: " Dinimiz meşru ve helal çerçevesi içinde çalışmayı emretmektedir. Bunun için Müslüman'ın işini severek yapması, zamana dikkat etmesi ve mahiyeti altında bulunan kimselere iyi davranması gerekmektedir. Ayrıca işini sağlam ve güzel yapması ve kendisine emanet edilen malları, malzemeyi ve araçları iyi kullanması gerekir." dedi.

Müslüman'ın hem bu dünya hem de ahiret için çalışması gerektiğinden bahseden Müftü Çınar: " Müslüman tüketen değil üreten insandır. Bunun içinde İslam'ın koymuş olduğu ticaret ahlakı kuralları çerçevesinde çok çalışmalı, üretmeli ve içinde yaşadığı hayatı mamur etmelidir. Ahlaklı tüccar olarak haramdan ve haram kazançtan uzak durmak suretiyle iş hayatını olumlu yönde ilerletmeye çalışmalıdır." dedi.

Güler yüzlü olmanın bir sadaka olduğunu bu yüzden Esnafımız müşterisini güler yüzle karşılayıp kendilerine müsamahakâr davranması gerektiğini de söyleyen Çınar tüccarın malını pazarlarken yalandan ve yeminden de kaçınması gerektiğini de söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.